Comunitat Valenciana

Política Lingüística convoca cursos de valencià per al personal de la Generalitat

  • La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha convocat els cursos de valencià per als empleats públics de l'Administració de la Generalitat i el sector públic instrumental, amb l'objectiu d'augmentar el nombre d'usuaris autònoms en l'ús del valencià com a llengua pròpia.

Segons ha informat la Generalitat en un comunicat, es tracta d'augmentar progressivament l'autonomia lingüística en valencià del personal de la Generalitat i poder així garantir els drets lingüístics dels ciutadans.

La formació lingüística i tècnica és una de les línies estratègiques que formen part del Pla d'acompanyament lingüístic al personal de l'Administració de la Generalitat, que arreplega mesures per a garantir l'aplicació progressiva del decret d'usos institucionals i administratius de la llengua que entrarà en vigor el pròxim 23 de novembre.

Els cursos estan adaptats al Marc Europeu Comú de Referència per a les llengües i enfocats a la preparació dels certificats de nivell de coneixements de valencià de la Junta Qualificadora: A1, A2, B1, B2, C1 i C2. Per açò, oferixen un enfocament comunicatiu, cap a l'acció, atés que els empleats públics han de mantindre un contacte permanent amb la llengua.

A més, s'oferixen també cursos d'actualització lingüística per a les persones que tinguen els certificats de Grau Mitjà i Grau Superior i vullguen millorar els seus coneixements en valencià.

Els cursos s'impartixen de manera presencial en centres de treball i es completen amb l'aprenentatge online de l'Institut Valencià d'Administració Pública.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento