Comunitat Valenciana

Puig reclama en l'inici de curs el "finançament just" per a poder acabar abans amb els barracons

  • El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha assenyalat este dilluns que el curs comença amb "bones notícies", doncs "hi ha 1.000 professors més que el passat any i col·legis nous", i ha apuntat que el programa de dignificació de totes les infraestructures educatives "se n'anirà produint en els pròxims anys per a garantir que s'acaben per sempre els barracons". "I si, a més, tenim el finançament just que ens correspon, ho farem abans", ha asseverat.
Acte d'inici de curs
Acte d'inici de curs
GENERALITAT VALENCIANA
Acte d'inici de curs

Segons dades de la Conselleria d'Educació, a la Comunitat Valenciana hi havia una trentena de centres íntegrament en barracons quan va arribar l'actual Govern del Botànic. Des d'aleshores s'han construït 16 centres nous -dels quals 10 estaven íntegrament en barracons-, i altres 18 estan en procés de construcció.

Puig s'ha pronunciat així durant la seua visita a Borriana (Castelló), on ha assistit, a l'inici del curs escolar d'Educació Infantil i Primària en el CEIP Cardenal Tarancón al costat de la vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, i al conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà.

Segons ha explicat, este dilluns s'inicia un curs "que fa que 750.000 alumnes entren a les aules". Per a Puig, és un dia "de goig i alegria" perquè -ha dit- "per a nosaltres no hi ha res més important que l'educació, doncs a través d'ella es poden superar les desigualtats, es poden formar persones lliures i podem ser un país amb futur en treball i en capacitat de generació de creixement".

Així mateix, ha subratllat la necessitat d'un compromís per part del Govern, "però també per part del conjunt de la societat", ja que "hem de ser una comunitat educadora, no podem deixar la responsabilitat de l'educació només en els professors, que són la peça clau del sistema, sinó que els pares i les administracions hem de ser corresponsables en l'educació".

"PODEROSA FERRAMENTA"

Per la seua banda, la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha felicitat al conseller pel lema del curs 'L'alumnat és el centre', doncs -ha dit- també vol dir que l'alumnat "és el centre de les polítiques del Govern del Botànic". Sobre este tema, ha indicat que l'educació és una "poderosa ferramenta" no solament per a aprendre coneixements i valors, sinó que és la ferramenta "que ha de poder igualar les desigualtats d'origen, ja siguen les desigualtats per les capacitats de les persones o perquè ha dificultats econòmiques".

"La gent té oportunitats en una societat diversa gràcies a l'educació", ha afegit la vicepresidenta, qui ha apuntat que "l'important és el que passa dins d'aula, però es fa molt millor si l'aula té una infraestructura digna".

El conseller d'Educació, Vicent Marzà, ha recordat que el curs actual s'inaugura amb un 12% més d'inversió per alumne que quan van arribar al Govern, "per la qual cosa ja estem amb una inversió superior a la qual hi havia abans de les retallades".

"No som triomfalistes, doncs encara queda molt camí per fer", ha apuntat el conseller, qui ha recalcat que "comença un curs amb menys alumnes, més professorat i més inversió". Segons ha dit, "ja hi ha molt treball fet, però queda molt per fer".

Preguntat pels barracons, ha recordat que la Conselleria es va comprometre al fet que al final de la legislatura estarien tots els centres íntegrament en barracons acabats o amb l'obra iniciada, "i estem estrènyer perquè això siga possible".

"Estem demostrant, no solament que este govern prioritza l'educació i sap gestionar els diners públics, sinó que estem demostrant a aquelles administracions que confien en nosaltres que poden tornar a confiar una altra vegada perquè realment nosaltres complim", ha destacat el conseller, qui ha explicat que "això és important de cara a recuperar eixa confiança no solament dels ciutadans, sinó també dels inversors i de les institucions internacionals, que veuen que els diners s'utilitza per al que es deu i no per a altres qüestions com havia ocorregut en el passat".

REIVINDICACIONS

Preguntat per les reivindicacions dels pares del col·legi Regina Violant d'Almassora perquè es construïsca el nou centre, el conseller ha explicat que l'obra està començada "i ara estem damunt de l'empresa perquè complisca el seu treball, que és acabar una obra que ha començat". "Estem al costat de les famílies i estem fent el que està en la nostra mà i falta que l'empresa acabe el seu treball".

Pel que fa a la petició de les 8 hores d'anglés en primer d'Infantil per part dels pares del col·legi Sachis Yago de Castelló, el conseller ha aclarit que "la Conselleria no ha reduït hores, sinó que autoritzem les hores que s'havien demanat, i ha sigut la gent que ha recorregut al tribunal la que ha impedit que els xiquets tinguen eixe programa experimental que nosaltres autoritzem". "La Conselleria només ha aplicat una resolució judicial", ha afegit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento