Comunitat Valenciana

L'exsecretari de Canet (València), Egevasa i AVJ, a juí per una de les peces de la trama d'assessories

  • José Antonio Sancho Sempere, exsecretari municipal de l'Ajuntament de Canet (València), Egevasa, l'Acadèmia Valenciana de Juristes (AVJ) i altres dos persones més aniran a juí per una de les peces de la coneguda com a trama d'assessories, en la qual s'investiga una xarxa amb la suposada implicació de diverses administracions que van abonar factures per treballs no executats o que contemplaven preus molt per damunt del mercat.

Així consta en una interlocutòria, a la qual ha tingut accés Europa Press, dictada pel Jutjat d'Instrucció número 12 de València, i que es dirigix contra Sempere -acusat d'un delicte continuat de suborn en concurs amb un delicte continuat de falsedat en document mercantil-; Marcial Alcalá, director de servicis jurídics d'Egevasa, acusat dels mateixos delictes; José Ignacio Maruenda, membre de l'AVJ, i a qui s'esmenta com a cooperador necessari dels presumptes delictes comesos; Egevasa i l'AVJ.

En esta peça en concret s'ha investigat si Egevasa va crear un sistema de retribucions perquè Sancho Sempere li garantira una pròrroga en la concessió del servici d'aigües en l'Ajuntament de Canet. En el mateix va intervenir l'AVJ, entitat controlada per l'acusat, qui disposava dels seus comptes.

En la resolució, amb data 3 de setembre, la jutgessa acorda l'obertura de juí oral i es ratifica la llibertat provisional de Sempere amb l'obligació de comparéixer

davant l'òrgan judicial. Així mateix, s'establixen diferents fiances als acusats per a cobrir les possibles responsabilitats pecuniàries: a Sempere, 93.600 euros; a Alcalá, 70.200 euros; a Maruenda, 14.040 euros; a l'empresa pública Egevasa, 1.423.500 euros; i a l'AVJ, 711.250 euros.

Se sol·licita el pagament de les fiances en el termini de 24 hores i, en cas de no fer-ho, s'ordena als acusats que designen béns per a practicar un embargament en el termini de 10 dies. Transcorregut este termini, i en cas d'insolvència o de no poder cobrir la quantitat fixada, per a Sancho Sempere i l'AVJ s'ordena reembargar béns de la seua propietat que es troben afectes en la peça de responsabilitat civil oberta en la causa principal d'este procediment.

Sancho Sempere ja va ser condemnat per suborn a la pena de dos anys de presó en una causa en la qual va ser jutjat al costat de l'exalcaldessa de la Pobla de Farnals Natividad García, a la qual va entregar quantitats de diners per facilitar el manteniment de l'assessorament a l'Ajuntament de la Pobla per part de l'AVJ, que gestionava i controlava el mateix acusat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento