Comunitat Valenciana

Podem acusa Sánchez d'"invisibilizar" la Comunitat i recorda que la condició de "nacionalitat" està en l'Estatut

  • El secretari general de Podem, Antonio Estañ, ha assegurat que les declaracions del líder del PSOE, Pedro Sánchez, sobre la "nació de nacions", "invisibilitzen" les necessitats d'esta autonomia i li ha recordat que la condició de "nacionalitat històrica" de la Comunitat Valenciana està arreplegada en l'Estatut d'Autonomia.
Antonio Estañ en una imatge d'arxiu
Antonio Estañ en una imatge d'arxiu
PODEM
Antonio Estañ en una imatge d'arxiu

Per a Estañ, les manifestacions de Pedro Sánchez són "feridores i molt desafortunades" i les considera "pròpies de qui seguix mirant la Comunitat Valenciana com un apèndix de Madrid". "I açò ha d'acabar-se", ha advertit en un comunicat.

Estañ s'ha pronunciat en estos termes en relació amb les declaracions de Pedro Sánchez, qui ha explicat el seu concepte de "nació de nacions" assegurant que a més d'Espanya, que és una nació "no solament un Estat", en termes històrics també tindrien esta consideració "almenys" Catalunya, País Basc i Galícia.

El secretari general de Podem creu que estes declaracions revelen "una molt mala comprensió del que és Espanya i, molt especialment, del poble valencià" i que els dirigents del PSOE "seguixen lluny de comprendre el caràcter plurinacional d'Espanya".

"L'agenda valenciana ha d'estar present en una Espanya fraterna i plurinacional", ha exigit, per a afegir que les manifestacions de Sánchez "invisibilitzen" eixa agenda valenciana davant la reunió que el president del Consell, Ximo Puig, mantindrà este dijous amb Mariano Rajoy.

"L'infrafinançament autonòmic, la necessitat de transformar el model productiu o la defensa del benestar del poble valencià són impossibles si no es reconeix una agenda genuïnament valenciana en el marc d'una Espanya diversa", ha avisat Estañ, qui ha exposat la necessitat d'abordar el debat "sobre una reforma que garantisca la plurinacionalitat després de l'esgotament de l'actual model de les autonomies".

Al seu juí, "no es tracta que un grup de senyors decidisquen des de Madrid el lloc que cada territori ocupa en la configuració de l'Estat. És al revés, és cada poble el que ha de definir-se a si mateix en termes polítics i dissenyar conjuntament el model d'Estat pel qual volem regir-nos".

A més, ha recordat a Sánchez que les Corts estan valorant una comissió de la qual podria emanar una proposta de reforma del propi Estatut, reforma que hauria de ser ratificada en referèndum". "La gent valenciana i les seues necessitats han quedat històricament apartades de l'agenda política estatal", ha dit, una cosa que Podem considera "inacceptable".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento