Estofat de vedella

Més de 100 anys separen els primers Batllori carnissers dels del 2007: la Trini i el Mario.
Més de 100 anys separen els primers Batllori carnissers dels del 2007: la Trini i el Mario.
Més de 100 anys separen els primers Batllori carnissers dels del 2007: la Trini i el Mario.
Més de 100 anys separen els primers Batllori carnissers dels del 2007: la Trini i el Mario. Els dos germans han agafat el testimoni de l’ofici que la família regenta al Mercat de la BarcelonetaAl Mario Batllori, de 37 anys, l’orgull li surt per totes bandes quan explica que  des dels 16 anys està a una parada que va obrir la persiana el 1875. Va ser el seu besavi Josep qui va iniciar un negoci familiar que el Mario, i la seva germana Trini, van heretar del seu pare, en Joan.

En Mario, igual que la Trini, va decidir continuar la nissaga per decisió pròpia.  I per la seva professió, a banda de saber despatxar,   reconeix que s’ha de ser «una mica psicòleg», ja que a diari s’estableix una relació força personal amb la clientela.

Però malgrat les recompenses que en Mario troba al seu ofici, no amaga que, com a totes les feines, també hi troba alguns inconvenients. «És una professió molt esclava i sacrificada . Fem moltes hores», assegura.

Poc queda ja de la parada original dels Batllori. En part pel rentat de cara «necessari» que fa uns mesos va donar el tret de sortida al nou Mercat de la Barceloneta. I també en part per la progressiva especialització que ha anat vivint la parada. «S’ha d’obrir el ventall per atreure la clientela » i això és el que, segons diu en Mario, han volgut fer a la seva botiga de carn.

Darrere el taulell, els Batllori treballen en família. Abans els dos germans treballaven amb el pare. Ara ho fan amb en Pere. Junts conformen un trio molt ben avingut.

Ingredients

1 kg de vedella (o bou)  w 1 ceba mitjana  w 4-5 patates w alls w una cullarada de pebre vermell dolç, una fulla de llorer i sal.

Elaboració

Sofregir la vedella amb la ceba trinxada i els alls durant uns minuts w Afegir les patates i una mica de pebre vermell dolç al sofregit w Cobrir la vedella i les patates amb aigua i afegir-hi una fulla de llorer w Deixar que faci la barreja faci xup-xup i servir.

Propera entrega: Llegums cuits a sants

... i totes les anteriors, a www.20minutos.es

Mostrar comentarios

Códigos Descuento