València convoca places de Policia Local per primera vegada en deu anys

  • Aquest dimecres s’obri el termini per a proveir 30 places.
  • Tots els anys s’oferiran places de policia local i bombers, segons Sergi Campillo.
  • El consistori recorda que ha realitzat una pujada del 200% en el complement nocturn.
L’Ajuntament de València convoca 30 places de Policia Local per primera vegada en deu anys
L’Ajuntament de València convoca 30 places de Policia Local per primera vegada en deu anys
Ajuntament de València

El regidor de Govern Interior, Sergi Campilo, ha anunciat aquest dimarts que a partir del dimecres s’obri el termini per a presentar-se a l’oferta de treball per a la Policia Local de València. Serà la primera oportunitat en l’última dècada, ja que des de 2007 no s’obria la possibilitat d’optar a un lloc d’agent en el cos. En concret, l’oferta és de 30 places lliures per a policia.

Amb esta convocatòria “el govern de Joan Ribó aposta per garantir uns servicis públics de qualitat amb una policia local de proximitat que puga realitzar una bona tasca que beneficie la ciutat de València i tots els valencians i valencianes”, tal com ha explicat el regidor, qui, a més, ha assegurat que  “amb el Govern de la Nau tots els anys s’oferiran placesde policia local i bombers, a diferència del que va ocórrer amb el Partit Popular, que va tindre la desídia i la gran irresponsabilitat amb la ciutat de València de no haver convocat ni una sola plaça en 10 anys”.

Per la seua banda, la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, ha donat la benvinguda a esta convocatòria “després de més d’una dècada sense convocar places per a incorporar nous agents”. Ha posat l’èmfasi que la renovació de la Policia Local i Bombers és “una prioritat” del Govern de la Nau que, ha assegurat, “tindrà continuïtat perquè cresca la plantilla i per a poder aproximar-nos als estàndards de seguretat que exigeix la Unió Europea”.

Reconeixement a la tasca de la Policia Local

En eixe sentit, Campillo ha fet un “reconeixement” a la dedicació dels cossos de policia local i bombers i ha recordat que per eixe motiu la corporació municipal va reconéixer una productivitat especial de 700 euros a cada agent de la ciutat el desembre de 2015 i el mateix va ocórrer el 2016 amb una altra productivitat especial de 1.050 euros, que van suposar entre els dos anys 3,5 milions d’euros.

Es va fer precisament “per a valorar l’especial rendiment, la qualitat, l’eficàcia i agilitat de l’activitat, la intensitat en la dedicació i l’interés i iniciativa amb què el personal que pertany a estos cossos compleix les seues funcions tot i la reducció d’efectius durant els anys del govern del PP que han llastat de forma important el cos de policia local; la seua prioritat està clar que no era este servici públic”.

A més, entre les mesures que s’han implantat amb el nou conveni laboral, el complement de nocturnitat de la policia local ha passat de 30,35 euros a 80 euros, pràcticament una pujada del 200 % en el complement nocturn.

A més, Campillo ha recordat que, a banda de l’oferta de 33 places per a policies locals –30 lliures i 3 de consolidació–, l’Ajuntament va aprovar 18 places per a bombers, també després de vuit anys sense convocatòries en este cos i que pròximament es convocaran.

“Tot i que durant molts anys es va permetre convocar places de manera lliure (2007-2008) o amb limitacions (2009-2013), el govern local del PP va impedir de manera conscient no convocar ni una sola plaça d’agents de la Policia Local ni de Bombers, que mai han sigut la seua prioritat”, ha dit Campillo.

“Només l’any 2008 es va aprovar una oferta de 55 caps de bomber, que es van nomenar quatre anys després, en 2012. En 2014 i 2015 el PP va aprovar-ne dos ofertes més, però no les va convocar. Ara, el Govern de la Nau està duent a terme els dos processos selectius perquè creiem en la tasca que realitzen estos dos cossos. No només hem aprovat noves places en la primera oferta pública d’ocupació, és que hem hagut de fer els processos selectius de les ofertes de 2014 i 2015, perquè el PP ni els va començar”.

L’oferta de policies i bombers suposa el 60 per cent de totes les places oferides en l’OPO de 2016 per l’Ajuntament, per damunt del 40 per cent que representa la plantilla de policies i bombers dins de l’Ajuntament. “Estem demostrant que el govern de Joan Ribó sí que prioritza esta qüestió, no com el PP.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento