Comunitat Valenciana

Detingut a Castelló un home amb 48 denúncies en tota Espanya per estafar amb un pis de lloguer vacacional

  • La Guàrdia civil ha detingut a Alcossebre (Castelló) un home que tenia presentades 48 denúncies en jutjats de tota Espanya per estafes en el lloguer d'un pis vacacional en la localitat, segons ha informat l'institut armat en un comunicat.

L'actuació es va iniciar arran de diverses denúncies presentades en la caserna de la Guàrdia Civil d'Alcossebre, així com en altresdependències policials repartides per tot el territori nacional, on els denunciants comunicaven que havien sigut víctimes d'una possible estafa.

El 'modus operandi' del suposat autor era sempre el mateix: penjava un anunci en Internet en el qual oferia el lloguer d'un pis vacacional en la localitat d'Alcossebre. Una vegada que les víctimes contactaven amb l'anunciant, este els demanava una quantitat que oscil·lava entre els 300 o 400 euros en concepte de senyal i, quan s'acostava la data d'ocupació de l'habitatge, els informava de la impossibilitat de formalitzar l'operació.

El presumpte estafador al·legava embargaments bancaris i una mala situació econòmica, per la qual cosa els pregava que li permeteren un temps per a redreçar les seues finances i retornar el degut, cosa que mai arribava a ocórrer.

Les víctimes, en moltes ocasions, descobrien el frau una vegadarealitzat el viatge, per la qual cosa es veien forçats a aconseguir un altre allotjament sobre la marxa, amb el consegüent perjuí econòmic addicional.

Molts d'estos fets es van denunciar en la Caserna d'Alcossebre,encara que també es va tindre coneixement de denúncies per estos mateixos fets presentades en les localitats de residència dels perjudicats a Alginet, Massamagrell, Bunyol i Alfafar (València); Rivas Vaciamadrid, San Martín de la Vega, Algete, Humanes, Valdemoro, Griñón, Villalba i Buitrago (Madrid); Alfoz (Burgos); Seseña (Toledo); Utebo (Saragossa); Horche (Guadalajara) i Mas de les Matas (Terol).

En total es tenia constància de 48 denúncies repartides per tot el territori nacional presentades per estos fets. Per este motiu, els guàrdies civils van iniciar una investigació per a aclarir el fet, i van aconseguir identificar, localitzar i detindre un home 53 anys i veí de Madrid, com a suposat autor de multitud de delictes d'estafa, i que estava reclamat per Jutjats de Saragossa, Burgos, Madrid, Castelló, Barcelona, Alacant i València.

El detingut, en unió a les diligències, ha sigut posat a la disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 de Vinaròs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento