Comunitat Valenciana

PP acusa Marzà de "burlar-se" del TSJCV amb un decret-llei de plurilingüisme que veu una "vergonyosa martingala"

  • La portaveu d'Educació del grup popular en les Corts Valencianes, Beatriz Gascó, ha acusat el conseller del ram, Vicent Marzà, de "riure's" del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) amb un decret-llei de plurilingüisme que ha qualificat de "vergonyosa martingala sense precedents" per a "burlar-se" de la resolució de l'alt tribunal que suspenia cautelarment l'anterior.
Beatriz Gascó en imatge d'arxiu
Beatriz Gascó en imatge d'arxiu
GPP
Beatriz Gascó en imatge d'arxiu

Així ho ha assenyalat en un comunicat respecte a l'aprovació este divendres en el ple del Consell del decret-llei sobre plurilingüisme que s'aplicarà en el curs 2017-2018 per als xiquets de 3 anys i en les aules experimentals de dos anys, als quals oferix tres programes lingüístics que responen l'elecció de centre i la distribució curricular que van realitzar les famílies en la matriculació dels seus fills.

"Marzà riu del TSJCV amb una estrategema política per a eludir les decisions dels tribunals", ha assegurat la diputada del PP, per a qui el conseller "solament vol enganyar". "La prova evident que amb este text no es torna al decret de 2012, i que per tant desobeïx l'acte judicial, és que seguixen possibilitant que en infantil no es done ni una sola hora d'anglés, quan el decret de 2012 arreplegava un temps mínim d'una hora. És a dir, seguix aplicant el decret del xantatge lingüístic suspès", ha sostingut.

Gascó ha indicat que amb este decret "aconseguix burlar al TSJCV perquè ara solament pot ser el Govern central o la suma de 50 diputats o senadors els qui recórreguen". Al seu juí, el TSJCV "incomoda el Govern valencià i han buscat la fórmula perquè la justícia no entorpisca els seus plans d'adoctrinament".

"Però no solament riuen de la justícia, també es burlen de tota la comunitat educativa amb un text que ningú coneix, riu dels pares i docents que han presentat recursos a la norma del xantatge lingüístic a més de negar a les famílies la possibilitat de poder seguir defenent legítimament els seus interessos i drets", ha insistit.

"CABUDERIA"

Per a la portaveu 'popular' del PP, "este decret és una cabuderia i aixecada de camisa de Marzà, que ha esperat quatre mesos per a seguir amb la seua desobediència a les decisions judicials" i l'ha acusat de generar "un caos en tots els centres educatius. Hui ningú coneix el text del decret". "No sabem què intenta ocultar, posposant la norma fins a l'últim moment amb esta actuació tan opaca", ha manifestat.

En esta línia, ha incidit que tot el procediment d'admissió "està viciat des de l'inici perquè les famílies han triat centre educatiu sobre la base d'un xantatge. Ara no se soluciona eixa coacció perquè no es dóna la possibilitat a les famílies de triar. Seguim on estàvem i són moltes les incògnites que seguixen damunt de la taula: què va a passar amb els projectes experimentals, amb els llibres de text, els centres que van avançar l'aplicació del decret".

"MODEL SECTARI"

"Passe el que passe, Marzà continua aplicant el full de ruta de Compromís, que té com a objectiu aconseguir imposar un model d'educació únic, sectari, que adoctrine els nostres joves en la imposició del nacionalisme, el mateix full de ruta de l'independentisme català", ha considera, i ha lamentat que el 'Pla B' de Marzà "seguix la mateixa lògica i tàctiques que el Pla B de desconnexió de Catalunya, amb urgència per decret llei i a qui no li agrade que busque una altra comunitat autònoma".

Beatriz Gascó ha advertit que des del PP seguiran "vetlant pels drets de les famílies. Ací no es tracta de posar en qüestió si s'està a favor o en contra d'una llengua o una altra. Tots apostem per un model plurilingüe. El que es posa en qüestió és un tema de drets i de llibertats per a coaccionar a les famílies, per a imposar un model. És una vergonya que els dirigents de Compromís tracten de saltar-se a la torera les resolucions judicials".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento