Comunitat Valenciana

La Comunitat Valenciana duplica la mitjana nacional de compra d'habitatges per estrangers

  • La regió valenciana ocupa la quarta posició de la classificació autonòmica en termes absoluts després d'Andalusia, Catalunya i Madrid.
  • Alacant va ocupar el segon lloc amb un 39,6% d'adquisicions a càrrec d'estrangers, superada només per Tenerife (39,7%).
  • En tota Espanya s'han registrat quasi 119.408 compravendes, la qual cosa llança un increment del 5% enfront del trimestre anterior.
Venta de viviendas
Venta de viviendas
EUROPA PRESS
Venta de viviendas

La Comunitat Valenciana va tancar el segon trimestre de l'any com a tercera autonomia amb major pes de compra d'habitatges per part de ciutadans estrangers, després de Canàries i Balears. Amb un 25,5% de quota estrangera, va duplicar la mitjana nacional, que va quedar establida en el 13% sobre el total de vendes.

Per províncies, Alacant va ocupar el segon lloc amb un 39,6% d'adquisicions a càrrec d'estrangers, superada només per Tenerife (39,7%). Castelló apareix en desè lloc, amb un 14,4%, mentre que València registrava un discret 9,2%.

Amb 17.420 operacions de compravenda d'habitatges, de les quals 15.034 van correspondre a habitatge usat, la regió valenciana ocupa la quarta posició de la classificació autonòmica en termes absoluts després d'Andalusia, Catalunya i Madrid.

Alacant va ser la tercera província espanyola en aquest apartat, amb 9.040 operacions registrades, i València cinquena, amb 6.838. Alacant va ser també tercera en compravenda d'habitatges nous i usats, mentre València repetia cinquena posició en habitatge usat.

En termes relatius -nombre de compravendes per cada mil habitants-, la Comunitat va ocupar la segona posició amb 3,53, per darrere només de Balears. Alacant va liderar l'activitat immobiliària relativa amb 4,9 compravendes per mil habitants, seguida de Màlaga, Balears, Girona i Almeria.

En tota Espanya s'han registrat quasi 119.408 compravendes, la qual cosa llança un increment del 5% enfront del trimestre anterior i 10,7% respecte al mateix període del passat exercici. Es tracta, a més, del resultat trimestral més elevat des del primer trimestre de 2011. Les dades s'han donat a conèixer aquest dilluns a Madrid pel Col·legi de Registradors de la Propietat.

Tipus d'interés 

Així mateix, continua la tendència dels últims mesos en la contractació d'hipoteques amb un tipus d'interés fix. En el cas de la regió valenciana, quarta autonomia en aquest capítol, va suposar un 46% sobre el total d'hipoteques inscrites.

El període mitjà de contractació dels nous crèdits hipotecaris només va baixar dos mesos a Espanya de mitjana en relació al trimestre anterior, sent a la Comunitat de 21 anys i 8 mesos, un dels períodes més baixos dels quals presenten les diferents regions espanyoles. Açò significa que un valencià tarda de mitjana un any i mig menys a pagar la seua hipoteca que l'espanyol mitjà.

D'altra banda, les certificacions d'habitatge per inici d'execució d'hipoteca han marcat un nou mínim històric a Espanya amb un total de 6.744 operacions, la qual cosa llança un descens del 23% respecte al resultat del trimestre anterior. La Comunitat va ser segona en inici d'execucions hipotecàries després d'Andalusia, amb 1.341, mentre en l'apartat de les dacions en pagament (329) ocupava la tercera posició després de Catalunya i Andalusia.

A més, l'import mitjà dels nous crèdits hipotecaris contractats a Espanya va ser de 115.769 euros, pels 81.997 de la Comunitat. Aquest fet la col·loca com la quarta autonomia amb menor endeutament hipotecari per habitatge.

Respecte a la quota hipotecària mensual mitjana dels valencians durant el segon trimestre, aquesta ha quedat fixada en 403 euros, mentre a Espanya la quota ascendia a 535,9 euros. El percentatge pel que fa al cost salarial es va situar de nou en 28,3%, molt similar al registrat durant el primer trimestre.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento