Quasi la meitat d’hospitals més bons d’Espanya són catalans

Les estades són un 11% més curtes i es recorre més a la cirurgia sense ingrés. La mortalitat és menor i són més eficients.
Tot i la mala imatge deixada per la gran apagada a l’Hospital de la Vall d’Hebron, gairebé la meitat (11, en total) dels 24 millors hospitals d’Espanya es troben a Catalunya, segons l’estudi anual Top 20 elaborat entre els 145 centres (el 53,8% de tots el que hi ha a la sanitat pública).El seu factor qualitatiu es demostra en que les complicacions són un 12% menors que a la resta d’hospitals i les estades tenen una durada un 11% inferior.

Gasten menys diners

Altres indicadors que els distingeix són: la mortalitat és un 20% menor i l’ús de la cirurgia sense ingrés supera en sis punts a la mitjana (63%). A més, els costos són un 11% menors a la mitjana.

L’informe ha tingut en compte indicadors de qualitat, funcionament i eficiència econòmica dels hospitals.

Pel que fa als privats grans, l’institut universitari Dexeus de Barcelona se situa com el millor dels 14 que es van avaluar. Els diferencia de la competència, segons l’estudi, perquè aconsegueixen costos inferiors i fan servir més sovint la cirurgia sense ingrés.

Bons a ciutat i a comarques

L’agrupació Sant Joan de Déu-Hospital Clínic és líder dins la categoria de grans hospitals de referència, amb especialitats més complexes. També hi són: el Parc Taulí (Sabadell), Mútua de Terrassa, l’Esperança, Del Mar (centres amb especialitats de referència); Asil de Granollers, Consorci de Terrassa i General de Vic (hospitals generals de model laboral), i Sant Bernabé (Berga), Esperit Sant (Santa Coloma) i Fundació Salut Empordà de Figueres (hospitals comarcals).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento