Comunitat Valenciana

La taxa de criminalitat aconsegueix la xifra més baixa de l'última dècada a la Comunitat

  • Actualment se situa en 45,8 delictes per cada 1.000 habitants i en els últims 10 anys s'ha aconseguit una reducció de 22,5 punts.
  • La província Castelló se situa per primera vegada de tota la sèrie històrica per sota de la xifra de 40 delictes per cada 1.000 habitants.
  • “També augmenta l'eficàcia policial, ja que el nivell d'esclariment de delictes ha pujat prop de dos punts", destaca el delegat del Govern a la Comunitat.
Delegado en una operación conjunta GC y PNL en Alicante
Delegado en una operación conjunta GC y PNL en Alicante
DELEGACIÓN GOBIERNO CV
Delegado en una operación conjunta GC y PNL en Alicante

La taxa de criminalitat a la Comunitat Valenciana es va situar en el segon trimestre de 2017 en 45,8 delictes per cada 1.000 habitants, "la xifra més baixa de l'última dècada". "Els resultats són molt bons ja que la criminalitat segueix descendint en tota la Comunitat. Les tres províncies registren mínims històrics i açò és un factor clau per al turisme".

Així ho ha destacat el delegat del Govern en aquesta autonomia, Juan Carlos Moragues, que ha donat a conèixer aquest dimecres el Balanç de Criminalitat a la Comunitat Valenciana corresponent al segon trimestre de l'any 2017 que realitza el Ministeri de l'Interior. "La seguretat i l'estabilitat són un binomi fonamental perquè la Comunitat seguisca batent rècords en arribada de turistes", ha asseverat.

D'acord a les dades, la taxa de criminalitat, és a dir, el nombre d'infraccions penals per cada mil habitants, ha tornat a baixar en el segon trimestre de 2017 i se situa en la xifra més baixa de l'última dècada: 45,8 delictes per cada mil habitants.

Aquest índex descendeix en les tres províncies i és Castelló la que se situa per primera vegada de tota la sèrie històrica per sota de la xifra de 40 delictes per cada mil habitants, concretament en 39,5 delictes. En una dècada, Castelló ha reduït la taxa de 50,1 a 39,5, un descens de més de 10 punts.

Pel que fa a València, la taxa de criminalitat dels últims dotze mesos se situa en 44,7 delictes per cada mil habitants, mentre que a Alacant descendeix fins a 49,1. En les tres províncies s'aconsegueixen les xifres més baixes dels últims deu anys.

"Gràcies al treball de les Forces i Cossos de Seguretat, en una dècada s'ha aconseguit una importantíssima reducció de 22,5 punts de la taxa de criminalitat a la Comunitat Valenciana. Dels 68,3 delictes per cada mil habitants que es registraven l'any 2007 hem passat a 45,8 en aquest segon trimestre de l'any. És una gran notícia que en les tres províncies s'aconseguisquen les xifres més baixes de taxes de criminalitat de l'última dècada", ha subratllat el delegat del Govern.

El nombre d'infraccions penals a la Comunitat Valenciana s'ha reduït també en aquest segon trimestre, la qual cosa suposa un descens acumulat proper al -3%, concretament d'un -2,9 %, pel que fa al mateix període de temps de 2016.

Si en el primer semestre de 2016 les infraccions penals aconseguien la xifra de 113.832, en els sis primers mesos de 2017 s'han situat en 110.544, la qual cosa suposa una reducció de 3.288 infraccions penals.

Castelló, al capdavant dels descensos

Per províncies, el major descens s'ha registrat a Castelló, on s'ha passat d'11.635 infraccions penals en els sis primers mesos de 2016 a 10.578 en el primer semestre de 2017, la qual cosa suposa un descens del -9,1%. A Alacant, el descens de les infraccions penals ha sigut d'un -2,5%, passant de 44.360 a 43.236. Les xifres a València també revelen un descens del -1,9%, la qual cosa ha suposat passar de 57.837 infraccions penals a 56.730.

Els robatoris amb força en domicilis, establiments i altres instal·lacions han baixat un -13,9 % (passen de 12.765 a 10.988), encara que la major reducció es registra en els robatoris amb força en domicilis: -16,2%. També és destacable el descens en els robatoris amb violència o intimidació, -8,4%, i el dels furts, -5,2%.

Una altra xifra de delictes que també ha baixat durant els sis primers mesos de 2017 en comparació al mateix període de temps de 2016 és la de sostracció de vehicles: -3,8%. I els delictes de tràfic de drogues també han caigut un -2,9 %, passant de 363 a 349 en aquest primer semestre.

Pla de Turisme Segur

"El treball dels nostres cossos i forces de seguretat de l'Estat ens han convertit en una regió més segura, la qual cosa afavoreix que siguem una de les destinacions turístiques més valorades del sud d'Europa", ha declarat Moragues, que ha emfatitzat que "es fa un gran treball de prevenció que reverteix en menys delictes però també augmenta l'eficàcia policial ja que el nivell d'esclariment de delictes ha pujat prop de dos punts".

En aquest punt, ha recordat que fa només un parell de dies es van conèixer les dades de Frontur (Estadístiques de Moviments Turístics en Fronteres) i confirmen que el turisme estranger aposta per la Comunitat Valenciana.

"El turisme estranger s'ha incrementat en un 18,4% en els sis primers mesos de l'any, la qual cosa suposa un augment d'unes 715.000 persones que han decidit visitar la Comunitat Valenciana. És indubtable que els nostres atractius turístics són moltíssims, però també juga al nostre favor la seguretat i la tranquil·litat que senten els turistes que ens visiten".

La Comunitat Valenciana es troba dins del Pla de Turisme Segur del Govern d'Espanya, la qual cosa ha suposat un desplegament proper a 450 agents de reforç a la Comunitat entre membres de la Policia Nacional i Guàrdia Civil", ha finalitzat Moragues.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento