Comunitat Valenciana

Manolo Mata, Jorge Rodríguez i José Muñoz es perfilen per a la nova Executiva de Ximo Puig

  • També sonen noms com els de la parlamentària autonòmica Toñi Serna, l'alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa, i l'exdiputada Juana Serna.
  • Puig ja va manifestar que eren necessaris "canvis profunds" en la direcció del PSPV, "però també des de la inclusió i defenent les idees".
  • El PSPV celebra aquest cap de setmana el seu 13 Congrés Nacional, durant el que es ratificarà la reelecció de Ximo Puig com a secretari general de la formació.
Ximo Puig després de guanyar les primàries
Ximo Puig després de guanyar les primàries
PSPV
Ximo Puig després de guanyar les primàries

El PSPV inaugura este divendres el seu 13 Congrés Nacional a Elx (Alacant), en el qual es ratificarà el reelegit secretari general, Ximo Puig, i es donarà a conéixer la nova Comissió Executiva del partit, per a la qual es perfilen noms com el del diputat en les Corts Manolo Mata per a la Subsecretaria General; el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, per al Portaveu; el membre de la gestora del PSOE José Muñoz per a Organització i la parlamentària Toñi Serna per a Relacions Polítiques i Acció Territorial.

Segons ha pogut saber Europa Press, la nova Executiva de Puig comptaria a més amb l'alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa, per a Acció Territorial, i situaria l'exdiputada en el Congrés Juana Serna en la Presidència del PSPV.

Manolo Mata, que també exerceix com a portaveu dels socialistes en el parlament valencià, ha recolzat el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, per a liderar el partit enfront de Susana Díaz, per la qual optava Puig, però sempre s'ha mantingut al costat del també president de la Generalitat per a encapçalar el PSPV. Ara es postula com a subsecretari general del partit, lloc que ara ocupa Francesc Romeu.

Mata ha participat en els diversos actes organitzats per la candidatura de Puig per a les primàries del partit -en els quals es va enfrontar al candidat 'sanchista' Rafa García-, igual que el diputat en les Corts i membre de la gestora del PSOE José Muñoz -possible responsable d'Organització, lloc ocupat per Alfred Boix- i el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, que va ser coordinador de la campanya 'L'Esquerra en marxa' encapçalada per Puig i podria encarregar-se de ser el portaveu.

La parlamentària autonòmica Toñi Serna i l'alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa, també han recolzat el líder dels socialistes valencians, i van ser alguns dels quals van entregar en la seu de Blanqueries els avals arreplegats per Puig per a les primàries, celebrades el 16 de juliol. L'exdiputada en el Congrés Juana Serna, segons ha pogut saber Europa Press, seria la nova presidenta del partit.

Durant el debat entre candidats, el reelegit secretari general ja va manifestar que eren necessaris "canvis profunds" en la direcció del PSPV, "però també des de la inclusió i defenent les idees".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento