Comunitat Valenciana

Habitatge abona 4,6 milions de les ajudes al lloguer de 2016

  • La Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ja ha pagat més de cinc milions d'euros als beneficiaris de les ajudes al lloguer corresponents al 2016. En concret, s'ha pagat un total de 4,6 milions d'euros dels 7,8 milions d'euros comptabilitzats que es pagaran en breu.

En un comunicat, la directora general d'Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana, Rebeca Torró, ha recordat que l'any 2016 la Generalitat Valenciana va aconseguir augmentar el nombre de beneficiaris d'estes ajudes pel que fa a l'exercici de 2015.

Així, ha explicat que d'estes ajudes s'han beneficiat 4.383 persones més que en 2015 perquè, un 150% més d'ajudes i s'han concedit un total de 7,9 milions d'euros que beneficien 5.915 persones "quan en 2015 només van rebre estes ajudes 2.418", ha puntualitzat.

Segons ha explicat la directora general, "l'augment dels beneficiaris es deu al fet que el Consell ha eliminat requisits restrictius que havia imposat l'anterior Govern per a gestionar millor els recursos i garantir el dret a la vivenda i ajudar al màxim nombre de gent possible, treballem per a les persones".

Estes ajudes que convoca el departament que dirigix la consellera María José Salvador, subvencionen des de l'1 de gener fins al 31 de desembre, fins al 40% del preu del lloguer, amb un màxim anual de 2.400 euros. Els ingressos totals de tots els membres que viuen en la casa no poden ser superiors a tres vegades l'IPREM.

TRAMITACIÓ

Estes ajudes es convoquen en el marc del Pla Estatal i és el Ministeri qui fixa condicions, terminis i requisits. En este cas, el Pla Estatal 2013-2016 va introduir com a novetat la concurrència competitiva prèvia entre els potencials interessats a concórrer a les ajudes el que obliga les administracions autonòmiques a pagar estes ajudes sempre a l'any següent de concedir-les, és a dir si es concedixen en 2016 es paguen en l'exercici 2017, "ja que és impossible resoldre-les, previ estudi de totes les peticions, tramitar-les i pagar-les dins del mateix exercici", ha indicat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento