Comunitat Valenciana

L'Ajuntament de València dedicarà un carrer a Miguel Ángel Blanco i a altres víctimes d'ETA

  • PP i CS, les iniciatives dels quals han quedat sense efecte, s'han abstingut en la votació de l'alternativa del govern local.
  • Han acordat també destinar vies a altres víctimes com Josefina Corresa, assassinada per ETA en l'atemptat comés en uns grans magatzems de València.
  • Segons Glòria Tello, s'ha rebutjat les mocions de PP i Cs per considerar "irrespectuós" ressaltar únicament una víctima del terrorisme damunt d'unes altres.
Miguel Ángel Blanco
Miguel Ángel Blanco
FUNDACIÓN MIGUEL ÁNGEL BLANCO
Miguel Ángel Blanco

L'Ajuntament de València dedicarà un carrer al regidor del PP a Ermua assassinat fa ara 20 anys per ETA, Miguel Ángel Blanco, i altres vies a altres víctimes d'esta banda terrorista. Així mateix, traslladarà a llocs "més destacats" de la ciutat els carrers que porten els noms de valencians que van ser assassinats pel terrorisme etarra com ara Ernest Lluch, Manuel Broseta i Francisco Tomás y Valiente.

El consistori ha adoptat esta decisió en el ple ordinari del mes de juliol, a partir de la moció alternativa que l'equip de govern que presideix l'alcalde Joan Ribó i que conformen Compromís, PSPV i València en Comú ha presentat a aquelles plantejades pel PP i Ciudadanos (CS) per a demanar que el consistori, coincidint amb el 20 aniversari del seu assassinat, dedique un carrer a Miguel Ángel Blanco. PP i CS, les iniciatives dels quals han quedat sense efecte, s'han abstingut en la votació de l'alternativa del govern local.

L'acord adoptat destaca que l'Ajuntament de València proposa "continuar rebutjant totes les formes de terrorisme, treballant pels drets humans i seguint amb les mesures de reparació a totes les víctimes i familiars".

En esta línia, el consistori ha decidit "preveure en la ciutat, conforme se'n vaja disposant de vies públiques pendents d'assignar denominació, donar el nom de Miguel Ángel Blanco" a una d'elles, així com destinar de la mateixa manera vies a Josefina Corresa, assassinada per ETA en l'atemptat comés en un grans magatzems de València, o a víctimes de caràcter polític com Guillem Agulló o Miquel Grau.

A més, la decisió plenària preveu donar espais "més destacats" als carrers dedicats a Lluch, Broseta i Tomás y Valiente. La regidora de Cultura, Glòria Tello, que ha defés l'alternativa de l'equip de govern i ha expressat la seua "preocupació" per "les víctimes de tots els terrorismes", ha justificat el rebuig a les mocions de PP i Cs per considerar "irrespectuós" ressaltar únicament una víctima del terrorisme damunt d'unes altres. Així, ha descartat la "distinció inhumana" a un únic assassinat i establir "víctimes de primera o segona categoria".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento