Paterna autoritza els treballs d'exhumació en les fosses 91 i 92 del cementeri municipal

  • L'Ajuntament de Paterna (València) ha autoritzat l'ampliació dels treballs de prospecció, exhumació i identificació de víctimes del franquisme en les fosses 91 i 92 del cementeri municipal.
Fosses Paterna
Fosses Paterna
PATERNA

Així ho ha anunciat este dimecres la regidora responsable de l'àrea d'Infraestructures en el consistori, Núria Campos, qui ha puntualitzat que les tasques es concentraran en el quadre 1-1 esquerre del cementeri municipal.

Estos nous treballs d'excavació i exhumació se sumen als realitzats en les fosses 82 i 113 que van donar començament en el mes d'abril i van finalitzar a principis de juliol, i que van permetre localitzar els cossos de 50 persones represaliadas durant l'època franquista.

A més, l'Ajuntament de Paterna concedix un termini de sis setmanes per a dur a terme les tasques de prospecció, exhumació i identificació, que hauran de complir amb els requisits exigits per la Generalitat Valenciana.

Entre ells, s'haurà de disposar d'un espai cobert i condicionat per a poder realitzar el tractament de les restes òssies exhumades, en cas de ser oposats, mentre dure el procés que serà supervisat per l'arqueòleg municipal.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento