Les Corts convoquen la Diputació Permanent el dia 26 per a convalidar el decret de la pujada salarial de funcionaris
Les Corts convoquen la Diputació Permanent el dia 26 per a convalidar el decret de la pujada salarial de funcionaris EUROPA PRESS

Així ho han indicat este dijous els diferents grups parlamentaris en la Cambra valenciana després de reunir-se en la Junta de Síndics, en la qual PSPV, Compromís i Podem han rebutjat les peticions de PP i Ciudadanos (Cs) per a la compareixença del 'president' de la Generalitat, Ximo Puig, i el conseller d'Educació, Vicent Marzà, per la suspensió cautelar del decret de plurilingüisme per part del TSJCV.

La portaveu de Cs, Mari Carmen Sánchez, ha mostrat el seu "malestar" per la negativa dels grups que componen i recolzen el Consell a permetre les dos compareixences, igual que la portaveu adjunta dels 'populars' María José Catalá. "Pareix lleig que el primer punt del decret siga que el Govern es puja el sou", ha criticat la diputada, qui ha destacat que el Consell "no es guanya" el salari.

Des de Compromís, Mireia Mollà, ha titlat d'"absurdes" estes declaracions i ha recordat que este decrete llei és una transposició de la norma del Govern central, al mateix temps que ha apuntat que la pujada salarial de l'1% va ser pactada amb els sindicats.

Des d'esta formació han subratllat que el plurilingüisme és un "tema ultraexplicat" per Marzà, qui ja va comparéixer per a donar compte d'este assumpte el 28 de juny -han recordat-, per la qual cosa no consideren necessària la seua compareixença ni la de Puig per esta qüestió en la Diputació Permanent. El PSPV i Podem, en esta mateixa línia, han denunciat la "intencionalitat de generar incertesa" sobre el pròxim curs escolar per part de PP i Cs.

Consulta aquí más noticias de València.