Comunitat Valenciana

Les autoescoles es manifesten a València per a exigir la fi de la vaga d'examinadors

  • Exigeixen a l'Administració solucions a un conflicte que "no solament afecta les autoescoles sinó d'igual manera els alumnes matriculats en els seus centres".
  • Demanen un augment de la plantilla d'examinadors i una mesa negociadora entre la Prefectura de Trànsit i les autoescoles per a buscar solucions.
  • Alerten que la vaga d'examinadors "està asfixiant el sector i abocant al tancament de milers de centres de formació vial".
Protesta de les autoescoles per a exigir la fi de la vaga d'examinadors
Protesta de les autoescoles per a exigir la fi de la vaga d'examinadors
CEDIDA
Protesta de les autoescoles per a exigir la fi de la vaga d'examinadors

Prop de 200 cotxes i 15 camions i autobusos d'autoescoles s'han manifestat este dimecres pel centre de València per a exigir que es pose fi a la vaga dels funcionaris examinadors i que les parts implicades "troben una solució al conflicte el més prompte possible". La protesta, convocada pel propietari d'autoescoles Corella amb el suport de la Unió d'Autoescoles de València, l'Agrupació Professional d'Escoles Independents (APEI), i l'Associació Valenciana d'Autoescoles, així com de la majoria del sector, ha començat les 8.30 hores davant de Trànsit i ha conclòs enfront de la Delegació de Govern, on han llegit un manifest.

Així mateix, han exigit que l'Administració aporte "les solucions necessàries" per a resoldre este conflicte que "no solament afecta les autoescoles sinó d'igual manera els alumnes matriculats en els seus centres".

Sobre este tema, el propietari d'escoles Corella, David Corella, ha explicat que necessiten amb urgència una solució perquè ha advertit que si la vaga persisteix al setembre i es convoca de forma indefinida pot fer tancar a moltes autoescoles després d'un mes d'agost en el qual tradicionalment no estan obertes i, per tant, no obtenen ingressos. Per açò, ha anunciat que seguiran amb les protestes i dilluns que ve se sumaran a la convocada a Madrid.

"Exigim poder treballar i formar doncs eixe és el nostre objectiu", s'assenyala des del manifest i sobre este tema s'adverteix: "no podem continuar així, seguim igual, amb una brutal i alarmant falta d'examinadors agreujat per la vaga dels funcionaris examinadors".

Amb tot, assenyalen que esta vaga és "un altre problema més a la llista" ja que "no hi ha suficients examinadors i cada vegada és més llarg el temps entre exàmens sense saber la majoria d'ocasions quin dia" podran examinar els alumnes.

Per açò, demanen un augment de la plantilla d'examinadors i una mesa negociadora entre la Prefectura de Trànsit i les autoescoles per a buscar solucions a un problema que "està asfixiant el sector i abocant al tancament de milers de centres de formació vial". "La vaga ha d'acabar el més prompte possible pel bé de tots", finalitza el text.

Reforç de plantilla

Per la seua banda, el sindicat CSI·F, en un comunicat, ha exigit a la Direcció General de Trànsit (DGT) que destine deu examinadors per a reforçar la plantilla en la província de València, tant per a la Prefectura Provincial com per a l'Oficina Local d'Alzira. Així, recorda que existeixen quatre vacants sense cobrir en la Prefectura Provincial, on la plantilla s'ha reduït de 40 examinadors en 2011 a 31 en l'actualitat, a les quals se sumen altres tres en l'Oficina Local d'Alzira.

El sindicat recorda que la DGT es va comprometre en 2015, després de les mesures reivindicatives desenvolupades aleshores, a adoptar mesures per a solucionar esta situació i a, per exemple, reduir el nombre de proves diàries per examinador de 13 a 12. No obstant açò, la central sindical denuncia que "la DGT ha incomplit els seus compromisos, la qual cosa ha abocat als examinadors a la vaga que des de finals de juny desenvolupen tres dies a la setmana i ha provocat la protesta de les autoescoles per no poder examinar als seus alumnes".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento