Comunitat Valenciana

Signus transforma en recursos 11.540 tones de pneumàtics recollits a la Comunitat Valenciana en 2016

  • Signus Ecovalor, entitat responsable del reciclat dels pneumàtics fora d'ús procedents del mercat de reposició, ha arreplegat a la Comunitat Valenciana durant 2016 un total d'11.540 tones de pneumàtics en 2.036 punts de generació -en el 88% dels municipis de més de 1.000 habitants-, principalment servicis de pneumàtics i tallers.

Per províncies es van retirar 3.614 tones a Alacant, 2.731 a Castelló i 5.195 a València. Les empreses encarregades de la recollida a la Comunitat van ser Cauchos Oliver i Ema Poveda, detalla l'entitat en un comunicat.

En 2016, dels pneumàtics arreplegats en esta autonomia, 1.540 tones es van destinar a la reutilització, tant per a la venda d'ocasió com per al seu recautxutatge. Les tones restants es van destinar a instal·lacions de transformació per al seu reciclatge i ús en diferents aplicacions (paviments esportius, sòls de seguretat, farcit de camps d'herba artificial, combustible de substitució, etc.).

Durant el passat exercici, Signus va realitzar diverses accions relacionades amb el seu compromís amb l'Economia Circular en col·laboració amb empreses privades, universitats i centres tecnològics impulsant diferents projectes per a donar valor als materials reciclats.

Destaca el desenvolupament de peces de granulat de cautxú i resina mitjançant sistemes de producció en continu, l'aplicació de la nanotecnologia a les partícules de cautxú, incorporació de partícules de cautxú en el formigó de les barreres New Jersey, desenvolupament de superfícies d'altes prestacions amb cautxú per a pistes eqüestres, entre uns altres.

DADES NACIONALS

La quantitat total de pneumàtics fora d'ús gestionada en 2016 en tota Espanya va ser de 194.803 tones, de les quals 23.629 tones es van destinar a preparació per a la seua reutilització (pneumàtic d'ocasió o recauchutado), 102.522 es van separar en els seus components (acer, cautxú i fibra tèxtil), 144 tones es van destinar a obra civil, 66.048 es van utilitzar en el coprocessat de fabricació de ciment, 2.432 tones per a la generació d'energia elèctrica i 22 tones a instal·lacions de pirólisis.

El desenvolupament del mercat de matèries primeres secundàries derivades dels pneumàtics fora d'ús continua sent la principal aposta de l'Entitat en la seua contribució a la sostenibilitat i a l'economia circular.

D'altra banda, Signus acaba de presentar la seua nova pàgina web que constituïx la seua principal ferramenta de comunicació, ja que a través d'ella se centralitza tota l'activitat de l'Entitat des de la sol·licitud de la recollida dels pneumàtics en el taller fins a les declaracions dels productors adherits a Signus, ja que es troba connectada al sistema informàtic propi de l'empresa.

La nova pàgina, subratllen, és "el reflex dels principals valors de Signus: el seu compromís amb el medi ambient i l'economia circular i la seua aposta pel desenvolupament dels materials reciclats, tot açò al servici de la societat".

"El contingut s'organitza d'una manera més propera a cada públic objectiu perquè s'identifique millor amb ella. La navegació és senzilla i intuïtiva i els diferents servicis que s'oferixen estan clarament accessibles i dissenyats per a aconseguir la major eficàcia possible", conclouen.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento