Comunitat Valenciana

Justícia presenta els col·legis professionals la nova ferramenta per a designar pèrits

  • La Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques ha celebrat una sessió de treball en la Ciutat de la Justícia de Castelló amb els col·legis professionals i associacions castellonenques per a abordar l'engegada de 'Boperit', una ferramenta tecnològica "senzilla, pràctica i immediata" per a facilitar la designació de pèrits en els òrgans judicials de la Comunitat Valenciana, segons ha informat el Consell en un comunicat.

El secretari autonòmic de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Ferran Puchades, ha aprofitat la reunió per a sol·licitar als representants dels col·legis i associacions "la seua col·laboració activa per a implementar com més prompte millor i amb la màxima eficàcia i eficiència una ferramenta que reportarà beneficis substancials, tant als pèrits judicials com a l'Administració de Justícia".

Ferran Puchades ha anunciat que 'Boperit' s'engegarà l'1 de gener de 2018 i ha destacat que esta ferramenta "agilitzarà el procediment perquè la designació de pèrits es duga a terme d'una manera ràpida i segur, complint amb les previsions legals que garantixen la transparència i la fiabilitat del procés".

En este sentit, 'Boperit' facilitarà tant la sol·licitud de designació del pèrit per part dels òrgans judicials del territori valencià, com la comunicació per part dels col·legis professionals i associacions que volen actuar com a pèrits judicials.

La implantació d'este nou sistema informàtic i el seu funcionament "eficaç" obliga totes les institucions a les quals afecta a integrar les bases de dades dels col·legis i associacions amb les quals es nodrirà l'aplicació. S'hauran de facilitar totes les dades relatives als professionals, necessaris per a l'exercici de la seua activitat.

D'esta manera, els diferents col·legis inclouran en la relació dels seus col·legiats la indicació de si s'inscriuen o no per a cobrir els nomenaments 'd'ofici' o per 'justícia gratuïta'. Es generaran llistes per a crides concretes en estos casos, diferents de les quals siguen privades o 'de pagament' per les parts. Amb açò, la gestió resultarà molt més eficaç i permetrà a l'òrgan judicial conéixer immediatament el nom del pèrit designat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento