Comunitat Valenciana

Fiscalia creu que "s'ha vulnerat la llibertat sindical" de CSI·F i insta a integrar-lo en la comissió del sector públic

  • La Fiscalia ha emès un informe que conclou que "s'ha vulnerat la llibertat sindical del sindicat CSI·F" i estima "declarar nul·la la Comissió de Diàleg Social del Sector Públic Instrumental de la Generalitat, a més dels acords adoptats des de la seua creació". Així mateix, insta a què es reconega el dret d'este sindicat a integrar-se en la comissió amb un representant.

Este pronunciament el fa sobre el procediment iniciat per la central sindical de drets fonamentals, ja que la central sindical ha recorregut davant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) en excloure'l el Consell de la citada comissió, en la qual compta únicament amb tres sindicats, recorda l'entitat en un comunicat.

CSI·F va presentar recurs, admès a tràmit al maig pel TSJ, contra la decisió de la Generalitat d'excloure'l de la Comissió de Diàleg del Sector Públic Instrumental. El sindicat al·legava que eixa decisió infringix l'article 14 de la Constitució que reconeix el dret d'igualtat davant la llei, i l'article 28.1, que arreplega el dret a la llibertat sindical.

Fiscalia, entre els seus fonaments jurídics, sosté que "la promoció dels treballadors s'atribuïx per la Constitució als sindicats sense distinció, per la qual cosa tota actuació de l'administració injustificadament limitada als sindicats més representatius incidirà en l'ordre competitiu". A més, al·ludix a la possibilitat de "constituir lesió del dret a la llibertat sindical". En l'informe, conclou que "ha de reconéixer-se el dret del sindicat demandant (CSI·F) a integrar la part social de la Comissió amb un representant".

CSI·F, en el seu recurs, indicava que la resolució de la Generalitat "suposa una desigualtat de tracte entre sindicats, que partix d'una interpretació absolutament errònia de l'establit en els articles 6 i 7 de la Llei Orgànica de Llibertat Sindical". A més, en el recurs afegia la central sindical que la citada resolució "està desproveïda de l'objectivitat, justificació, proporcionalitat i razonabilidad exigibles, segons el Tribunal Constitucional, perquè tal diferencia de tracte puga considerar-se acceptable".

El sindicat lamenta que el Consell va decidir, de manera unilateral, excloure'l de la comissió que debat el futur del sector públic instrumental, malgrat tindre àmplia representació en diferents entitats que ho conformen, com Vaersa, Ciegsa, Ciutat de les Arts i les Ciències o Fundació del Palau. CSI·F subratlla que l'informe de Fiscalia recolza el recurs del sindicat per la

vulneració de drets que ha suposada eixa exclusió.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento