Hostalers de Cullera deixaran de servir alcohol a clients amb símptomes d'embriaguesa

  • Onze empresaris de la localitat participen en un programa pioner a l'àmbit nacional impulsat pel Ministeri de Sanitat i Controla Club, entre altres institucions.
  • En aquest curs es donen nocions sobre la normativa vigent d'alcohol i drogues i els passos a seguir pels hostalers en diferents casos.
  • "Molta gent associa eixir a emborratxar-se i cal anar canviant eixa mentalitat", ha incidit la regidora de Drogodependències, Francesca Ortiz.
Imatge de recurs de beguda
Imatge de recurs de beguda
COPYLEFT

Locals de Cullera (València) participants en el projecte 'Servici Responsable' del Programa Nacional de Prevenció de la Drogodependència en el Sector Hostaler deixaran de servir alcohol a clients amb evidents símptomes d'embriaguesa. És un dels compromisos que estes empreses han adquirit per a fomentar un oci saludable en el municipi.

Este dilluns s'ha presentat en roda de premsa la iniciativa que impulsa l'Ajuntament de Cullera juntament amb el Ministeri de Sanitat, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, la Federació Espanyola d'Hoteleria i l'ONG Controla Club, informa la corporació municipal en un comunicat.

El curs formatiu gratuït impartit per l'ONG amb la col·laboració de la Regidoria de Turisme i la regidoria de Drogodependències s'ha completat satisfactòriament per onze locals hostalers de Cullera, que d'esta manera deixen clar el seu compromís per a oferir un oci responsable i de qualitat en la localitat riberera.

En concret, Pub Pallisa, Canalla Club, Restaurant Salamanca, Cafeteria Alcalá, Restaurant Los Olivos, Restaurant Casa Salvador, Gelateria Jijonenca, El Rincón del Faro, Bernabéu, Peque Casa Nostra i Asador Palacios són els establiments participants d'esta iniciativa que s'integra en el Programa Nacional de Prevenció de les Drogodependències.

Este programa pioner a l'àmbit nacional és un mòdul de formació per a empresaris i treballadors dels locals implicats. En ell es donen nocions sobre la normativa vigent d'alcohol i drogues i l'actuació a seguir pels hostelers en diferents casos. La regidora de Drogodependències, Francesca Ortiz, s'ha mostrat satisfeta per la implicació dels empresaris. "He d'admetre que al principi ho véiem difícil, però Cullera sorprén i esta vegada ho torna a fer de forma positiva", ha destacat.

"Valents"

Ortiz considera que els onze locals són "valents" perquè no sempre és fàcil posar límits en el consum d'alcohol o substàncies prohibides i ha recordat que l'objectiu del consistori és implicar tota la societat en la prevenció. "Estem parlant d'un tema seriós, perquè molta gent associa eixir a emborratxar-se i cal anar canviant eixa mentalitat", ha incidit. A més, ha recalcat que "darrere de molts casos de violència de gènere o separacions matrimonials estan l'alcohol i les drogues".

Per la seua banda, el regidor de Turisme, Javier Cantos, ha agraït als locals la seua implicació, fet que redunda també en benefici del sector ja que aporta un valor afegit a estes empreses.

Mesures de prevenció

Entre la informació oferida en el curs formatiu als hostalers es troba el recordatori de la prohibició de la venda d'alcohol a menors i fins i tot evitar que els clients conduïsquen si van beguts. També s'informa sobre les responsabilitats si els seus clients entren amb alguna substància il·legal al local i els diferents tipus de drogues recreatives com a cànnabis, cocaïna o 'speed' perquè els formats siguen capaços d'identificar els clients baix els seus efectes i actuar en conseqüència.

"Si per exemple es veu que hi ha un trànsit al bany més comuna de l'habitual i durant llargs períodes de temps o que hi ha algun client en la terrassa de l'establiment fumant cànnabis, es proporcionen mesures adequades per a evitar el consum d'estes substàncies", explica el director de Controla Club, Juan Barcala.

Un altre punt important del mòdul de formació recolzat per l'Ajuntament de Cullera tracta sobre com han d'intervindre els empresaris i treballadors davant emergències perquè l'ajuda puga ser proporcionada de la forma més ràpida possible. També es recomana l'impuls de la cocteleria baixa en alcohol o sense esta substància.

Per a comprovar que es compleixen les mesures de prevenció impartides en el curs, mediadors de Controla Club visitaran els locals. El president de l'Associació Empresarial d'Hoteleria i Turisme de Cullera (AEHC), Juan Femenía, ha manifestat el seu desig que en el futur siguen més els locals que se sumen al programa.

Comunitat Valenciana

Mostrar comentarios

Códigos Descuento