Comunitat Valenciana

El Govern català crea un òrgan de coordinació per a l'1-O i tots els consellers en seran "corresponsables"

  • BARCELONA, 14 (EUROPA PRESS)
Carles Puigdemont i Oriol Junqueras
Carles Puigdemont i Oriol Junqueras
Europa Press
Carles Puigdemont i Oriol Junqueras

El vicepresident del Govern català, Oriol Junqueras, ha anunciat este divendres que crearan un òrgan de coordinació política per a encarar el referèndum de l'1 d'octubre així com que es prendran les decisions "de manera corresponsable i solidària" per part de tots els membres de l'Executiu català.

En la roda de premsa en la qual s'ha explicat la remodelació del Govern, Junqueras ha detallat que este òrgan de coordinació l'integraran ell mateix amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, així com el nou secretari del Govern, Víctor Cullell, i el de Vicepresidència, Josep Maria Jové.

En este òrgan, ha precisat, es debatran les propostes que arriben des dels diferents departaments del Govern amb l'objectiu de facilitar la presa de decisions.

També ha explicat que l'àmbit de processos electorals passa a dependre de Vicepresidència i Economia, cartera de la qual també n'és titular, una responsabilitat que fins ara era de Governació amb Meritxell Borràs al capdavant.

SOBRE BORRÀS

Borràs era un dels noms que es plantejaven per a eixir del Govern, però finalment Puigdemont ha decidit mantindre-la en esta cartera, i ha destacat que "sap què representa seguir en el Govern" tenint en compte que ella, al costat del ja exsecretari de Governació Francesc Esteve, tenen una querella de la Fiscalia per la licitació per la compra d'urnes.

"Tots som solidaris i serem solidaris amb les decisions que es prenguen. Borràs es queda reiterant el seu compromís amb el referèndum, que ja li ha costat els problemes que li ha costat", ha assegurat president català, que qualifica la querella contra la consellera de política, sense base jurídica i abusiva.

Per a Junqueras, tot el Govern s'esforça per encarar l'1-O i volen que totes les decisions que s'implementen siguen al més efectives possibles: "És una feina d'equip i volem que la feina conjunta que es faci surti tan bé com siga possible".

"TOTS SIGNARAN"

Així, ha aclarit que la decisió que els consellers siguen corresponsables de les decisions que es prenguen sobre el referèndum equival al fet que "tots acordaran i signaran conjuntament els acords que corresponga perquè els catalans voten l'1-O".

"El nostre objectiu és garantir que les urnes s'omplin", ha remarcat Junqueras, que amb el conseller d'Afers exteriors, Raül Romeva, ja va anunciar que assumiran la compra d'urnes dimarts vinent.

Segons Puigdemont, estan conjurant que hi hagi urnes, i ha lamentat que es pose l'accent en el procediment que faran servir per a adquirir-les quan, al seu juí, el més important és que s'utilitzen el dia 1 d'octubre.

També ha sortit al pas de les crítiques del ja exconseller d'Empresa Jordi Baiget sobre que es prenen decisions en òrgans externs al Govern, assegurant que "cap de les decisions que s'han pres s'han fet al marge" de l'Executiu català.

"Cap decisió que comprometa el Govern s'ha fet al marge del president i vicepresident. Això no és incompatible amb què, com s'ha fet en el passat i es farà en el futur, els governs

busquen assessorament puguen fer consultes. Ho seguirem fent", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento