Comunitat Valenciana

Cotino diu que Barberá li va demanar que es "prengueren decisions" en Emarsa davant el risc de contaminació de platges

  • L'exconseller d'Aigua i Medi ambient entre 2009 i 2011 i expresident de les Corts, Juan Cotino, ha manifestat que l'exalcaldessa de València Rita Barberá li va telefonar un dia i li va demanar que es "prengueren decisions" en Emarsa davant el risc que es contaminaren les platges de la ciutat en ple estiu a causa del mal funcionament de la depuradora de Pinedo. No obstant açò, ha puntualitzat que la primera persona que li va alertar dels problemes" en l'empresa pública va ser l'exgerent de l'Entitat Pública de Sanejament d'Aigües (Epsar) Juan José Morenilla.
Juan Cotino
Juan Cotino
EUROPA PRESS
Juan Cotino

Cotino ha acudit este dijous als jutjats de València per a declarar, en qualitat de testimoni, en el juí per la peça principal del cas Emarsa, procediment en el qual s'ha investigat un presumpte desfalc d'al voltant de 25 milions d'euros en la gestió de la depuradora de Pinedo.

El testimoni, processat en una de les peces del cas Gürtel, relativa als contractes per la visita del Papa a València, ha explicat davant el tribunal que a la fi de 2009 va assumir el càrrec del conseller de Medi ambient després de la defunció de José Ramón García Antón i, com a conseqüència, també el de la presidència del Consell d'Administració de l'Epsar.

En un moment determinat, als mesos de prendre possessió del seu càrrec, ha exposat que Morenilla li va comunicar "problemes" en Emarsa i li va demanar que es prengueren mesures: "Em va dir que hi havia un cost elevat i que seria bo que potser es traguera l'empresa a subhasta perquè potser la gestió no era la més adequada. Ell va ser qui em va informar en primer lloc que l'empresa no funcionava bé i que tenia problemes econòmics", ha dit.

També va rebre la telefonada de Barberá i li va traslladar que la seua llavors edil i també membre del consell d'administració d'Emarsa María Ángels Ramón-Llin li havia dit que en Emarsa hi havia "problemes". "Em va dir que calia prendre decisions perquè si la depuradora fallava, podia haver-hi un problema. Les platges podien quedar contaminades en ple estiu". Al juny de 2010 es va prendre la decisió de liquidar la mercantil pública.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento