Comunitat Valenciana

Sanitat crea l'Observatori Valencià de Salut per a mostrar indicadors i informes de la realitat sanitària valenciana

  • La Conselleria de Sanitat ha posat a la disposició de la ciutadania el nou Observatori Valencià de Salut (OVS), que donarà a conéixer als valencians la realitat actual sanitària a la Comunitat. Es tracta d'un espai online creat amb l'objectiu de facilitar tot tipus d'informacions, obtingudes mitjançant indicadors i informes, així com la promoció de bones pràctiques que permeten millorar l'assistència sanitària, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

A través d'esta ferramenta es mostraran les polítiques i estratègies sobre salut i un espai en el qual se n'aniran publicant informes de l'OVS sobre aspectes particulars vinculats amb la salut i els seus determinants en la població. El primer informe, ja en preparació, descriurà les desigualtats en salut segons diferents característiques poblacionals -com a gènere o nivell socioeconòmic-.

En este sentit, l'Observatori es constituïx com una ferramenta útil a l'usuari ja que permet adquirir una visió global sobre recursos de salut disponibles i es poden conéixer dades sobre esperança de vida, mortalitat o morbiditat a més dels factors que influïxen en la salut, com són el risc d'exclusió social, els problemes de salut en les persones majors que viuen soles, l'obesitat infantil, les malalties de transmissió sexual o els embarassos en adolescents, entre uns altres.

CONÉIXER LA REALITAT DE LA SALUT VALENCIANA

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón ha destacat que es tracta d'un instrument que "permet conéixer la realitat de la salut valenciana i implementar accions eficaces des de les diferents àrees amb la finalitat de millorar la salut i garantir l'equitat" en este àrea.

"Des de l'Observatori se'n va a posar l'accent principalment en les perspectives de gènere i de diversitat en tota la seua estructura i contingut amb l'objectiu de visualitzar i poder actuar sobre les desigualtats en salut que poden afectar a diferents col·lectius de la població", ha afegit Munt.

La directora general de Salut Pública, Ana María García, ha assenyalat que a través de l'Observatori volen fer accessible "a professionals, agents d'interés i a la població en general, informació útil sobre salut així com la promoció de bones pràctiques en l'àmbit sanitari i per a la promoció de la salut".

Entre els objectius, García també ha destacat l'increment de la participació dels diferents sectors, organitzacions, grups i col·lectius relacionats amb la salut i amb els determinants que influïxen sobre la salut, "reforçant la perspectiva de millorar la salut a través de totes les polítiques, un dels eixos centrals en l'IV Pla de Salut de la Comunitat".

L'OVS permetrà a la ciutadania o qualsevol agent de salut conéixer els recursos de promoció de salut que disposa en el seu territori, i al seu torn, oferix la possibilitat de registrar una acció nova de promoció de la salut o informar sobre la creació d'un nou recurs per a promoure la salut a nivell local, oferint la possibilitat de difondre i compartir l'experiència amb la resta de persones usuàries de l'Observatori. En estos moments, la ciutadania ja pot accedir al servici mitjançant la pàgina web de la direcció general de Salut Pública.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento