Comunitat Valenciana

Peris s'acomiada del Govern de la Nau: "Ha sigut un honor, moltíssima sort en el que vé per davant"

  • VALÈNCIA, 12 (EUROPA PRESS)
Peris es despedix en el Ple de l'Ajuntament
Peris es despedix en el Ple de l'Ajuntament
EUROPA PRESS
Peris es despedix en el Ple de l'Ajuntament

El ja exregidor de l'àrea de Participació, Drets i Innovació Democràtica i portaveu de València en Comú (VALC) en l'Ajuntament de València, Jordi Peris, s'ha acomiadat este dimecres de manera oficial dels seus companys de l'Executiu municipal assegurant que ha sigut per a ell "un plaer, un honor i un privilegi haver compartit estos dos anys" amb ells, els ha donat les gràcies per tot i els ha desitjat "moltíssima sort en el que vé per davant i moltíssima força".

Així ha acabat la seua intervenció l'exsegon tinent d'alcalde en el ple extraordinari convocat per a donar compte de la renúncia, al que Peris ha entrat després de conversar amb regidors de Compromís com Sergi Campillo, Pere Fuset, Carlos Galiana o Glòria Tello, entre d'altres, abans de saludar a Maria Oliver i Roberto Jaramillo. Una vegada dins de l'hemicicle, s'ha assegut al costat de la primera tinent d'alcalde, la socialista Sandra Mínguez, qui ha agafat la mà a un emocionat Peris al final de les seues paraules.

Després d'informar al ple de la renúncia formal de Peris, la decisió es comunica a la Junta Electoral Central, que preguntarà a l'Ajuntament per la seua substituta, en este cas Neus Fábregas, i s'haurà de convocar un nou ple extraordinari per a la presa de possessió de la nova edil de València en Comú.

Peris ha volgut intervindre per a acomiadar-se i agrair als membres del consistori i els empleats de la casa el treball realitzat durant els dos últims anys. En primer lloc ha tingut paraules de reconeixement als regidors de l'oposició, que han estat intentant "fer el millor" cadascun des de la seua perspectiva.

Ha destacat el "tarannà" dels portaveus del grup popular, Eusebio Monzó, i Ciutadans, Fernando Giner, per mantindre les discrepàncies polítiques "en el marc en què cal mantindre-les".

Als "companys del Govern de la Nau" els ha assegurat que se'n va "orgullós d'haver estat ací, en la primera fila" de l'Executiu.

RIBÓ: "PER A NOSALTRES TAMBÉ HA SIGUT UN HONOR"

L'alcalde, Joan Ribó, ha respost que per a la corporació "també ha sigut un honor" comptar amb ell, pel seu "tarannà afavoridor del diàleg, el seu treball incansable" i haver "facilitat el treball dels tres grups".

A més, ha demanat "respecte a les decisions personals del regidor" perquè "primer de tot estan les persones", com també als processos interns de tots els partits".

A partir d'ara, ha agregat Ribó dirigint-se a Peris, siga el que siga el seu treball, està segur que se seguiran trobant "per a treballar per esta magnífica ciutat".

OLIVER REIVINDICA LA BONA SALUT DE VALC

Al final del ple, la regidora de VALC Maria Oliver ha mostrat en declaracions a Europa Press el seu "respecte total a una decisió que és personal" en un moment "difícil" per a Peris i ha indicat sobre les paraules en les quals este al·ludia a "atacs, intrigues, deslleialtats i contínues lluites internes pel poder" en la formació que no veu "justificats" eixos atacs.

En este sentit, ha ressaltat que és precisament ara quan VALC té "la millor salut orgànica" tant en la seua relació amb Podem com de la pròpia plataforma amb el grup municipal, amb una estructura que

"relaxa moltes tensions".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento