L'orxata i 'La Nit del Folk', protagonistes este cap de setmana de la Gran Fira
L'orxata i 'La Nit del Folk', protagonistes este cap de setmana de la Gran Fira Ajuntament de València

El Dia de l'Orxata i la Xufa de València i 'La Nit del Folk' seran els eixos fonamentals de l'agenda este cap de setmana, en el qual la Correfira també visitarà els barris de Nou Moles i la Fuensanta. El Dia de l'Orxata se celebrarà este dissabte des de les 11.00 fins a les 22.00 hores amb diferents activitats en la plaça de l'Ajuntament. Destaca l''Hora de l'Orxata', de 18.00 hores a 19.00 hores, en la qual hi haurà una degustació amb la col·laboració de les empreses participants. També s'entregarà el premi 'Orxater d'Honor 2017' a les 12.00 hores i hi haurà dos 'showcooking' amb Santi Garrido, a les 12.30 hores, i Ciriaco d'Alboraia, a les 19.00 hores.

Este cap de setmana seran la cultura popular i el folklore les que marcaran una programació que no es limitarà només al centre de la ciutat, sinó que arribarà també als barris, ha remarcat el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset.

En 'La Nit del Folk', la música i el ball tradicional valencians seran els protagonistes a Ciutat Vella. A les 20.00 hores començaran els actes en la plaça de la Verge amb el 'Cant al Ras de la Fira', un recital de cant d'estil amb la participació de Teresa Segarra, Trini Carballo, Antoni Guzmán i Josep A. Aparicio, 'Apa'; els versadors Paco Nicasio i Josemi Sánchez; el grup de vent de Bétera i de corda de Godella, i El Cudol a la dolçaina i tabal. A les 22.30 hores serà el torn del 'Sarau de la Fira', on es podrà gaudir de jotes, malaguenyes, danses, seguidilles i fandangos oberts a tots els balladors que vullguen participar.

També podran participar aquells que vullguen donar els seus primers passos, amb un taller introductori. Els actes en la plaça de la Verge es tancaran a les 00.30 hores amb un castell de pals a l'antiga a càrrec de la pirotècnia Nadal-Martí.

La programació conjunta de les Serenates 2017 de la Universitat de València, amb la col·laboració de la Gran Fira, continua en la plaça del Patriarca. La Societat Musical Santa María Magdalena, de Novelda, dirigida per Juan José Conca, oferirà un programa de música festiva el dissabte a les 21.30 hores i el diumenge 9 el cantautor de l'Alcúdia, Jonathan Penalba, tancarà cicle en el carrer amb la seua proposta de música tradicional valenciana 'De soca-rel'.

Festa, màgia i música en els barris

La Correfira visitarà el barri de Nou Moles el dissabte, en la plaça de Roma. A les 20.00 hores Piter Pardo portarà màgia i riures per als xiquets dins del cicle 'Menuda Fira'. A partir de les 22.00 hores Natali Mc Pears & Mada Soul animaran la nit. El diumenge, en la plaça del Doctor Berenguer Ferrer, del barri de la Fuensanta, el Mag Alexander serà l'encarregat de sorprendre als més xicotets. A les 21.30 hores es podrà gaudir de 'Súbit', un espectacle de teatre d'improvisació per a tots els públics.

L'Agrupació de Moros i Cristians del Marítim organitzarà un Mercat Medieval, que comptarà amb diverses activitats este dissabte des de les 11.00 del matí fins a la 1.00 de la matinada. A les 20.00 hores se celebrarà l'entrada mora i cristiana en el carrer de la Reina, i el diumenge a les 12.00 hores hi haurà una desfilada de gala pel Passeig Marítim. També el dissabte, en La Marina de València, la Federació de Transportistes celebrarà la tradicional benedicció de vehicles per la festivitat de Sant Cristóbal.

Consulta aquí más noticias de València.