Comunitat Valenciana

Ribó aposta per oferta cultural i de bicicleta per a atraure un turisme de qualitat enfront de la "massificació"

  • L'alcalde de València, Joan Ribó, aposta per diversificar "al màxim" l'oferta turística de la ciutat, amb opcions que incloguen el turisme cultural, potenciant les possibilitats que oferixen l'òpera i els concerts; el mediambiental, organitzant rutes amb bicicleta, i el de congressos, amb la finalitat de guanyar en "qualitat" enfront de la "massificació" i evitar problemes de convivència als veïns.

Així, ha instat a treballar perquè esta activitat no genere "problemes", especialment "de convivència", com està succeint en ciutats com "Barcelona, Venècia, Amsterdam o Lisboa". En esta línia, Ribó ha apuntat, en una entrevista a Europa Press, la necessitat de "establir regles" perquè el turisme "no altere de forma important la vida dels ciutadans" i afecte "la manera de ser" dels valencians.

En esta línia, el responsable municipal ha considerat "molt important diversificar" el sector i "pensar en turisme de molts tipus", des del "de congressos i fires, al cultural, de festes o mediambiental", entre uns altres. "Estem parlant d'un turisme de qualitat", ha dit Ribó, que ha insistit a caminar cap a un model allunyat de la massificació i diferent al tradicional sol i platja.

"El turisme és fonamental per a la ciutat. Cal recolzar-lo, cal orientar-ho estratègicament i cal combatre els excessos que es puguen produir", ha afirmat l'alcalde de València, que ha ressaltat la importància del turisme com a "element econòmic" de la ciutat i com a "font de generació d'ocupació".

Al seu torn, el primer edil ha destacat l'increment que està tenint en la capital valenciana el turisme i ha apuntat la necessitat d'abordar-ho des d'"un plantejament que tinga en compte que no es pot créixer indefinidament" i que ha d'anar cap a un model "sostenible".

Pel que fa al foment de turismes com el cultural, Joan Ribó ha esmentat com a exemple "ciutats d'Europa que basen gran part" de la seua estratègia en el sector "en temes musicals" i activitats com l'òpera i els concerts. "Caldrà potenciar estos aspectes. Em pareixen fonamentals", ha dit per a València.

Igualment, respecte al turisme mediambiental, l'alcalde ha insistit en les "grans potencialitats" de la ciutat en este camp, amb espais verds com el Jardí del Turia, l'Albufera o l'horta. "No tenim això suficientment desenvolupat. Crec que que hem de treballar en això", ha dit.

"Veiem cada vegada més turistes amb bicicleta. Haurem d'organitzar-los no solament perquè donen tornades per l'anell ciclista -del centre de la ciutat- sinó perquè vagen al Jardí del Turia o l'Albufera", ha comentat Ribó, que ha assenyalat que este tipus de turisme també genera ocupacions i activitat econòmica a la seua al voltant.

MODEL "SOSTENIBLE"

Així, Joan Ribó ha esmentat el Pla Estratègic de Turisme de València aprovat divendres passat per unanimitat en el ple de l'Ajuntament, un document "consensuat" amb "tot el sector" i els grups que conformen la corporació local que aposta per un model "sostenible" i "diversificat".

L'alcalde ha reiterat la seua voluntat de treballar per a aconseguir que el turisme no es convertisca en un sector que genera "problemes de convivència" com en "altres grans ciutats i, en conseqüència, rebuig per part dels veïns. Per açò, ha parlat de "treballar contra els apartaments turístics il·legals" i, "d'una forma clara, contra elements del soroll" que ocasionen problemes als residents.

El responsable municipal ha exposat de la mateixa manera la conveniència de "diversificar pols" i "espais" d'atracció, perquè els visitants puguen, en funció de les propostes que busquen, gaudir i moure's en diferents llocs com La Marina de València, la Ciutat de les Arts i les Ciències, el centre de la ciutat o el Parc Natural de l'Albufera.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento