FGV presentarà una denúncia per l'entrada de dos youtubers en les instal·lacions de la T2 del metro de València
FGV presentarà una denúncia per l'entrada de dos youtubers en les instal·lacions de la T2 del metro de València MARC VILAS/YOUTUBE

L'empresa pública ha obert una investigació respecte a l'última "entrada il·legal coneguda" a les instal·lacions de la T2 de València, "detectada després de fer-la pública els seus protagonistes en xarxes socials". FGV està valorant si s'han produït danys, i completada esta avaluació, "es presentarà la corresponent denúncia, el tràmit de la qual arribarà fins a les últimes conseqüències", advertix.

En el vídeo, penjat en Youtube sota el títol 'Navegant pel metro inundat de València amb una barca', es veu als dos joves com preparen la seua "expedició" comprant una xicoteta embarcació i vestits de pesca per a, posteriorment, introduir-se en les galeries de les instal·lacions paralitzades i navegar per elles.

Segons les dades dels quals disposa FGV, l'entrada en la T2 es va produir superant una porta barrada de considerable altura, "amb l'enorme risc que açò comporta", recalca l'empresa en un comunicat.

"REPROVABLE I IRRESPONSABLE"

L'entitat "considera que la irrupció de persones alienes a la pròpia empresa o adjudicatàries de la seguretat i el manteniment de la T2, és un acte reprovable i irresponsable per part d'els qui han envaït un espai tancat i amb accessos prohibits a la circulació de persones i de vehicles qualsevol que siga la seua naturalesa, i que comporta un clar risc per als seus protagonistes".

La Generalitat valenciana recalca que les obres de la T2 van ser "abandonades per l'anterior Consell en 2011 i comprenen un itinerari que té l'origen en el carrer d'Alacant i continua a través d'un túnel fins a Germans Maristas". D'allí, prosseguixen, "l'itinerari en superfície arriba fins a Natzaret. Les instal·lacions, al costat de les competències ferroviàries foren traspassades l'any passat a FGV".

REPRESA DE LES OBRES

En esta línia, l'administració autonòmica subratlla que "les gestions del nou Consell presidit per Ximo Puig han permès desbloquejar el projecte, amb una inversió de 50 milions d'euros, dels quals 20 corresponen a fons europeus".

"Esta iniciativa -ressalten- permetrà escometre les obres de la futura línia entre el carrer d'Alacant i la Ciutat de les Arts i les Ciències, amb una perspectiva d'execució fins el 2023 en esta fase".

A més, FGV va iniciar fa setmanes els treballs de manteniment i conservació de la línia T2 de València. El pressupost d'estes actuacions supera els 847.000 euros i comprèn les dos pròximes anualitats.

Les actuacions de manteniment s'han adjudicat per part de FGV per un període dos anys i inclouen treballs en sòls, obertures, desnivells i baranes; barandats, finestres, etc.; vies de circulació; portes; desnivells, escales de tota de classe i eixides d'evacuació; protecció contra incendis i de les instal·lacions elèctriques; neteja; condicions ambientals i il·luminació.

L'empresa adjudicatària, sota la supervisió de FGV, realitzarà també els projectes d'adequació i de legalització d'instal·lacions, d'acord amb la legislació vigent. Estes intervencions inclouen els projectes d'adequació de les instal·lacions elèctriques de baixa tensió; evacuació d'aigües pluvials del túnel; i monitoratge i vigilància, a través d'un sistema de telemando.

No és la primera vegada que es produïx un fet d'este tipus en les obres de la T2, ja que en 2012 un altre jove 'va navegar' en una xicoteta bassa de plàstic en l'interior del túnel inundat.

Consulta aquí más noticias de València.