Entrega de 200.000 firmes per a avançar als 30 anys les mamografies a dones amb antecedents de càncer
Entrega de 200.000 firmes per a avançar als 30 anys les mamografies a dones amb antecedents de càncer EUROPA PRESS

Així ho ha explicat María als mitjans després de fer entrega d'estes rúbriques a Morera, qui s'ha mostrat convençut que la iniciativa "tindrà bon acolliment" per part dels grups i confia que el treball "no caurà en un sac trencat" i podrà traduir-se en "una acció positiva per part de la Conselleria de Sanitat".

Tot va començar amb una petició en la web Change.org i en veure com el nombre de firmes pujava María Ferrer va decidir portar la campanya a peu de carrer. La impulsora, que este divendres sabrà si està curada i s'ha mostrat visiblement emocionada, ha explicat que ha anat arreplegant adhesions en ple tractament de quimioteràpia i radioteràpia, poble per poble amb els seus cinc fills.

Ha assegurat que ho ha fet "amb moltíssim afecte per les altres dones", perquè se'ls puga detectar el càncer en la seua etapa inicial perquè és aleshores quan es pot curar: "Si ho atrapes en fase avançada, ja sabem el que passa".

"El que estic demanant és vida i temps, i una mamografia et dóna el temps i la vida", ha incidit, per a posar com a exemple que a ella se li va detectar amb 42 anys, però en la Seguretat Social les mamografies es fan "a partir dels 45, fins i tot 46", amb el que ella "no haguera arribat" perquè tenia "un multifocal, cinc tumors de grau tres, infiltrant" i "en un any més, res". "Per açò ho he fet, perquè la resta de dones tinguen la mateixa oportunitat", ha conclòs.

Consulta aquí más noticias de València.