Comunitat Valenciana

Un treballador mor a causa d'un accident en el muntatge de les graderies dels concerts de Vivers

  • Tot i que el sinistre es va produir la setmana passada, no ha transcendit fins a aquest dimarts, quan ha mort l'accidentat en l'Hospital La Fe.
  • L'Ajuntament ha reclamat a l'empresa muntadora "tota la informació que disposen, inclòs documentació relativa a la seguretat laboral".
  • L'oposició lamenta els fets, culpa l'equip de govern de "l'apagada informativa" i demana explicacions sobre el pla de seguretat i la contractació.
Grades Concerts de Vivers
Grades Concerts de Vivers
Concerts de Vivers
Grades Concerts de Vivers

Un treballador ha mort a causa d'un accident laboral patit quan participava en els treballs de muntatge i instal·lació de les graderies per als concerts de Vivers de València, segons han informat a Europa Press fonts sanitàries i coneixedores del sinistre. L'accident es va registrar la setmana passada, per causes no precisades, encara que no ha transcendit fins aquest dimarts, quan a més, s'ha sabut que la víctima ha mort aquest mateix dimarts en l'Hospital La Fe, al que va ser traslladat després del sinistre.

L'Ajuntament de València, que no ha concretat detalls del succeït ni del resultat del sinistre, ha requerit a l'Associació de Promotors Musicals de la Comunitat Valenciana (Musicaprocv), responsable del muntatge i explotació de la graderia que va oferir per a la celebració dels concerts realitzats en Vivers, "tota la informació al voltant de les condicions de la seua instal·lació" i sobre el sinistre laboral patit per un dels treballadors de l'empresa subcontractada i de les mesures de seguretat previstes.

Segons ha indicat el consistori en un comunicat, "tan aviat" com s'ha tingut coneixement de l'accident, l'Ajuntament ha reclamat a l'empresa muntadora "tota la informació que disposen, incloent documentació relativa a la seguretat laboral i l'adequació a la normativa vigent en matèria de riscos laborals".

Aquesta documentació s'ha demanat tant a través d'una reunió "d'urgència" amb representants de Musicaprocv com mitjançant un requeriment oficial. Així mateix, assegura que ha traslladat tota la informació a la Policia Nacional i s'ha posat a la disposició de la família del treballador.

Per la seua banda, en un comunicat subscrit per treballadors dels concerts i difós per CGT en el seu web i xarxes socials, aquests empleats, que censuren la "indiferència" de promotors i Ajuntament davant el succés, asseguren que el muntatge de les graderies es va dur a terme "en condicions precàries", una jornada "massa llarga" i a temperatures "molt altes en un treball que requereix tota l'atenció i mesures de seguretat". Critiquen també que l'anunci fet pel regidor de Festes, Pere Fuset, al maig d'unes graderies homologades per a 950 persones com a "gran novetat" dels concerts "ha quedat en unes graderies precintades pels bombers durant uns dies per falta de seguretat".

Crítiques del PP

El grup municipal del PP en l'Ajuntament de València ha anunciat que demanarà que s'aclarisquen les circumstàncies de l'accident "com més prompte millor" i que es depuren responsabilitats si les hi haguera i ha instat a l'alcalde, Joan Ribó, a actuar "de manera transparent i immediata donant a conèixer tota la informació per a saber si el muntatge comptava amb tots els permisos en regla i si s'havien realitzat les inspeccions que marca la normativa sobre espectacles".

El portaveu del PP, Eusebio Monzó, i l'edil Félix Crespo han lamentat l'ocorregut i han enviat un missatge de suport a la família. "És un fet lamentable i volem mostrar el nostre suport als familiars, que han d'estar passant una situació molt dura i delicada", han dit, i s'han posat a disposició. Els regidors asseguren que no existeix "referència alguna a la instal·lació d'unes graderies supletòries" per als Concerts de Vivers ni en el protocol d'Actuació Municipal de la Gran Fira de València 2017 ni en el plec de prescripcions tècniques particulars.

El PP tem que aqueixa contractació, "si s'ha realitzat en tots els seus tràmits a la data de hui, circumstància que desconeixem, s'ha pogut realitzar al marge d'aquest procediment de contractació" i temen així mateix que no entre en el pla de seguretat dels concerts. A més, veuen "incomprensible i difícilment justificable la tardança" dels responsables municipals a donar a conèixer l'accident i veu "gravíssim" que ni Ribó, ni els regidors de Festes i Protecció Ciutadana, Pere Fuset i Anaïs Menguzzato, no hagen informat fins ara. "Algú del tripartit del senyor Ribó havia decidit provocar una apagada informativa sobre el succeït", denuncien.

Ciutadans reclama informes

Per la seua banda, Ciutadans ha demanat a Fuset "tots els informes i el plec de condicions de la graderia de la Gran Fira de València" per a comprovar "quines normatives de seguretat s'han obligat a complir en el muntatge de Vivers". "Volem saber què diu l'informe de Bombers que va fer que es referen les graderies, quan es va emetre així com tots els informes que s'hagen cursat en relació amb aquesta instal·lació", ha dit Camarasa en un comunicat difós abans de conèixer-se l'accident.

Cs també ha sol·licitat tots els certificats corresponents en matèria de seguretat, instal·lació, materials i especificacions tècniques de les graderies, nombre de places de les graderies instal·lades, data d'inici del muntatge de les graderies i el seu pressupost. Entre la informació sol·licitada es troba també la "còpia del plec específic, en cas d'existir, de condicions tècniques sobre el muntatge de les graderies instal·lades indicant el tipus de contractació pel qual s'ha optat, el mètode d'adjudicació i nombre d'ofertes arreplegades i/o el nombre d'empreses a les quals s'ha convidat a presentar-se, si escau".

Camarasa ha assegurat que volen “tota aquesta informació per a saber exactament què s'ha contractat per a la Gran Fira de València ja que el ‘Plec de prescripcions tècniques particulars per als espectacles musicals que es representaran en els jardins de Vivers en el marc de la Gran Fira de València de 2017 no inclou la instal·lació de les graderies".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento