Comunitat Valenciana

Interagrupació de Falles mostra el seu "profund malestar" amb Fuset i demana el seu cessament "si no té forces"

  • La Interagrupació de Falles de València ha destacat este dijous en un comunicat el seu "profund malestar" com a conseqüència de "les greus acusacions" abocades pel regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, que dimarts passat va assegurar que "no accedir al diàleg amb l'alcalde de tots els valencians -Joan Ribó- demostra que ara mateix -la Interagrupació- no vol diàleg, sinó una altra cosa".
El regidor Pere Fuset en una imatge d'arxiu
El regidor Pere Fuset en una imatge d'arxiu
AYUNTAMIENTO VLC
El regidor Pere Fuset en una imatge d'arxiu

Fuset va realitzar estes declaracions en una roda de premsa en la qual va anunciar que delega la direcció de l'Assemblea de presidents i va animar a convocar un Congrés Faller per a "despolititzar" la festa.

Al seu torn, estes manifestacions van arribar després que Ribó destacara la "voluntat de diàleg" de l'Ajuntament amb la Interagrupació de Falles, després de la petició d'esta entitat que compareguera davant l'Assemblea de Presidents després de la polèmica sorgida com a conseqüència de l'enquesta sociològica que la Regidoria de Cultura Festiva va fer entre el col·lectiu faller. La Interagrupació va rebutjar la proposta del primer edil i li va instar a acudir a la reunió dels presidents.

Per tot açò, i davant "la situació de desemparament actual", l'entitat ha emès un comunicat en el qual convida a l'alcalde a què "si Fuset insistix en la seua postura i no es troba amb forces per a assumir la seua responsabilitat dins de l'àrea que li va ser assignada, li demanem que assumisca vosté la seua i actue provocant el seu cessament i designe una altra persona de l'equip de govern i per tant pertanyent a la corporació municipal".

"Les falles necessiten una persona responsable que atenga les reivindicacions dels fallers i sobretot que no s'amague i ens escolte. És necessari que des de l'Ajuntament s'accelere la concessió dels permisos, es milloren els servicis municipals, s'agilitze el cobrament de subvencions, es negocie la data del muntatge de les carpes i d'altres problemes que ens preocupen i que amb la situació actual són impossibles de resoldre", han manifestat.

Interagrupació ha assenyalat que, com a institució a la qual pertanyen "fallers de qualsevol índole o condició", la seua intenció "és i serà sempre la de buscar un consens i trobar un espai on tots tinguen cabuda i se senten representats". "És per açò que no entra en el nostre codi rebutjar el diàleg i avivar la confrontació, però no anem a consentir de cap manera i venja de qui venja que es falte el respecte, com s'ha fet, a tots els que treballem de forma altruista per a traure avant la nostra festa des de les juntes directives de les comissions", han agregat.

"LA DEMOCRÀCIA, BASE DE LES FALLES"

La Interagrupació ha assegurat que "la democràcia en les falles és la base fonamental de la seua existència i qui la qüestione desconeix absolutament el seu funcionament" perquè les festes josefines "han sigut i seran un exemple de democràcia, de solidaritat i de compromís amb la societat valenciana, amb els seus costums i les seues tradicions".

A més, han manifestat el seu "profund malestar" com a conseqüència de les "greus acusacions" de Pere Fuset "acusant l'entitat i a la seua junta directiva de ser els causants d'esta situació a la qual ens hem vist abocats, la qual cosa afirmem de forma rotunda que és fals", han asseverat.

"Li sol·licitem que recapacite, que construïsca els ponts necessaris per a restablir el diàleg i les relacions que tant s'han deteriorat, i li convidem a la reflexió perquè reconsidere la seua postura i assumisca la seua responsabilitat com a president de la Junta Central Fallera, tornant a presidir plens i assemblees escoltant la veu dels seus fallers", ha sostingut la institució.

REIVINDICACIONS DELS FALLERS

En el comunicat, l'entitat també ha explicat que "fa uns dies" van presentar per registre d'entrada de l'Ajuntament "un escrit dirigit al president nat de la Junta Central Fallera, Joan Ribó, on figuraven una sèrie de reivindicacions demandades pels fallers", i ha criticat que "l'única contestació fins avui ha sigut la convocatòria a una reunió privada, a la qual lògicament, i atenent la petició dels firmants, no havíem d'assistir fins que no escoltara directament la veu dels fallers i els donara les explicacions oportunes".

"Quedem en espera que el nostre president nat, el senyor Ribó, ens emplace per a explicar-li perquè hem arribat a esta situació i atenga al col·lectiu festiu més gran de la ciutat, verdader motor econòmic de la mateixa", conclou el comunicat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento