Comunitat Valenciana

L'Ajuntament d'Alacant desplega 535 efectius per a la Nit de la Cremà durant la mitjanit del dissabte

  • La Regidoria de Seguretat de l'Ajuntament d'Alacant desplegarà 535 efectius per al normal desenvolupament de la Nit de la Cremà, que se celebra en la matinada del dissabte al diumenge, efectius que corresponen al Servici de Servici de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament (SPEIS), Policia Local i els voluntaris de Protecció Civil i Creu Roja.
Foguera Oficial en la plaça de l'Ajuntament d'Alacant
Foguera Oficial en la plaça de l'Ajuntament d'Alacant
Europa Press
Foguera Oficial en la plaça de l'Ajuntament d'Alacant

En un comunicat, el regidor Fernando Marcos ha destacat que es tracta d'un dispositiu "molt bé coordinat i preparat" i que és "el més important que s'organitza" amb professionals que porten "molts anys" treballant en la Cremà, de manera que ha esperat que "siga tot un èxit i una de les millors Nits de la Cremà".

En este sentit, Marcos ha sol·licitat la col·laboració ciutadana perquè transcórrega "amb la màxima seguretat" i com està planificat "respectant les distàncies i les indicacions dels bombers i policies" perquè els alacantins puguen gaudir.

"Enguany els bombers -160-, treballaran intensament durant la nit, repartits en 37 equips en sis zones i acompanyats per 275 Policies Locals i 100 voluntaris de Protecció Civil per a cremar les prop de 200 Fogueres de la ciutat", ha explicat.

TRÀNSIT

El dispositiu estarà reforçat amb un Centre de Coordinació (CECOR), situat en la Sala de Control de Trànsit, on estaran efectius de tots els cossos de seguretat i emergències sanitàries.

El CECOR estarà coordinat per més de 20 tècnics i efectius de Policia Local, Bombers, Departament de Gestió d'Emergències, Protecció Civil, Creu Roja i Policia Nacional així com tècnics de la Sala de Control de Trànsit i a través de les càmeres se supervisarà "en temps real" l'evolució de la Cremà de "totes" les fogueres, i es podran resoldre les possibles incidències a través dels sistemes de comunicacions.

La Nit de la Cremà començarà amb el tir de la Palmera des del Matxo del Castell de Santa Bàrbara, on hi haurà tres dotacions amb 15 bombers que controlaran i coordinaran les zones del vessant amb el suport de 35 operaris de jardins dividits en sis equips.

Els operaris de jardins participen en el dispositiu de la palmera i van equipats amb motxilles d'aigua i batefocs, compten amb EPIS de seguretat i roba ignífuga. Els bombers del SPEIS els han impartit formació sobre extinció d'incendis forestals, i està previst que els operaris refresquen el vessant durant la tard-nit, i abans del tir se'n van a distribuir en més de 20 punts per a apagar els possibles focus juntament amb els bombers.

LA CREMÀ

Una vegada es dispare la Palmera donarà començament la cremà de la Foguera Oficial de la plaça de l'Ajuntament, en la qual participaran tres equips de bombers. Amb posterioritat està previst iniciar la cremà d'una trentena de fogueres de categories Especial i del Centre, i així consecutivament la resta de monuments.

La primera foguera de cadascun dels 37 equips cremarà després de la Palmera, i està previst que l'apaguen en una hora i mitja, depenent de la grandària del monument; les del segon torn començaran a cremar-se a partir de la 01.30 hores de la matinada; i les del tercer torn, entre les 02.30 i les 03.00 hores. La foguera guanyadora del Primer Premi Especial, Sèneca-Autobusos, està previst que s'inicie quan finalitze la Foguera Oficial de l'Ajuntament, entorn de la 01.00 i 01.30 hores.

El cap del SPEIS i un Oficial coordinaran tot l'operatiu, juntament amb els dos suboficials i els huit sergents que van a estar al comandament per a distribuir i coordinar les sis zones, i als caps d'equips. Està previst que com en anteriors edicions el 25% d'aigua provinga de pous.

Esta previst que a més dels 160 bombers d'Alacant participen en la Cremà 4 bombers voluntaris de Granada; 2 bombers d'Ontinyent; i un vehicle amb sis bombers del consorci. A més el consorci cedix per a eixa nit altres dos dotacions sense efectius, i l'àrea de neteja cedix quatre cubes per a subministrar aigua.

Pel que fa a Protecció Civil, als més d'un centenar de voluntaris de l'Agrupació de Protecció Civil de l'Ajuntament d'Alacant amb sis ambulàncies, s'unixen de reforç voluntaris d'Almansa, Mutxamel, Calp, Sant Vicent del Raspeig, Benijofar, Elda, Villena, Petrer i Novelda, i participaran també de Creu Roja amb dos.

ZONA DE SEGURETAT

Des de la Regidoria s'ha puntualitzat que la zona de seguretat de les fogueres tindrà un radi mínim de 15 metres i es delimitarà el seu perímetre amb tanques, segons el criteri de l'operatiu, i s'establirà entre carrers, avingudes, interseccions i façanes d'edificis.

A més, des de Protecció Civil s'ha recordat a la ciutadania que ha de seguir les recomanacions dels agents de l'autoritat durant el transcurs de la nit, especialment durant la cremà i sobretot en cas de trobar-se amb alguna emergència.

Així mateix, si la seua vivenda recau a la via en la qual es troba una foguera, si ix durant la cremà ha de comprovar el tancament de finestres i ha de deixar les persianes baixades, així com les recomanacions que els bombers hagen pogut fer-los arribar durant estos dies.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento