Rodalies reobre demà la C2 sud, però el tall a FGC durarà més de dos mesos

Els usuaris que optin pel tren guanyaran 22 minuts. A partir de les 9.00 h hi haurà cinc trens l’hora. Es mantenen els busos.
Una via del servei de Rodalies a la línia C2 sud obrirà demà amb tota seguretat i donarà servei a més de 50.000 usuaris. No així la línia de Ferrocarrils, Anoia-Llobregat, afectada per les obres de l’AVE, que restarà tallada més enllà dels dos mesos que es va anunciar a finals d’octubre.El president de Ferrocarrils de la Generalitat, Joan Torres, va desmentir que hi hagués hagut perill per als viatgers en el túnel clausurat i que constantmentes s’hi feien controls abans de l’esvoranc.

La Generalitat, en boca del Secretari de Mobilitat, Manel Nadal, es va comprometre a indemnitzar a tots els usuaris que s’hagin vist afectats pels talls de FGC, de la mateixa forma que als Rodalies viatgen gratis. La propera setmana, el Departament de Política Territorial elevarà un proposta de compensacions. Mentrestant, ahir, un tren de Renfe sense passatge va comprovar que és segur reobrir la C2 Sud a partir de demà.

Renfe va anunciar que els usuaris que optin pel tren guanyaran 22 minuts, tant al matí com per la tarda. I va anunciar com queda el dispositiu en què conviuran el servei de trens a la C2 sud amb el pla alternatiu de busos.

Els dies laborables, des de  la posada en marxa del servei i fins a les 9.00 h, a la línia C2 sud hi haurà un tren cada 20 minuts que tindrà continuïtat fins a Granollers. Ara bé, a partir d’aquest punt horari, considerada hora punta, hi haurà tres trens que cobriran la línia sencera cada hora, i dos més que arribaran únicament fins a Gavà.

El cap de setmana, la C2 sud funcionarà de forma normal. La línia C7 acabarà a Sant Andreu Arenal i la C10 continuarà amb servei de bus fins a l’Estació de França. En el cas dels busos, es mantindran les sis línies actuals.

Renfe ha disposat a Castelldefels una màquina dièsel per remolcar vagons en cas d’avaria i un tren doble a punt per sortir si fos necessari.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento