Comunitat Valenciana

Rafa García opta a liderar el PSPV per a "fer més partit" i evitar que "quatre" prenguen les decisions importants

  • L'alcalde de Burjassot, el socialista Rafa García, ha anunciat este dilluns la seua candidatura a la Secretaria General del PSPV amb la intenció de "fer més partit" i evitar que "quatre estiguen prenent les decisions importants" en el si de la formació.
Rafa García presenta la seua candidatura a la Secretaria General del PSPV
Rafa García presenta la seua candidatura a la Secretaria General del PSPV
Europa Press
Rafa García presenta la seua candidatura a la Secretaria General del PSPV

A més, ha assegurat que la seua candidatura alternativa a l'actual secretari general i president de la Generalitat, Ximo Puig, no és un intent "d'afeblir", sinó "d'enfortir a un partit i consolidar el treball que es fa des del Consell i no deixar que el partit quede dormit".

García s'ha manifestat així en la seu del PSPV en Blanqueries, acompanyat per desenes de militants socialistes i per la diputada autonòmica Mercedes Caballero o l'alcalde de Xirivella, Michel Montaner, en una compareixença en la qual ha indicat que hi ha hagut decisions importants de partit preses pel secretari general que no compartixen ni ell ni "molts militants".

En este sentit, el socialista ha criticat que en els dos últims anys s'hagen produït menys comitès del PSPV "per a donar gestió" i ha destacat que quan açò pasa és que "evidentment hi ha un problema". Així mateix, ha lamentat que el Congrés que el PSPV celebrarà a finals del mes de juliol s'haja convocat "amb moltíssima precipitació".

"És un Congrés express", ha agregat Rafa García, qui ha assegurat que presenta la seua candidatura amb molta il·lusió i després d'haver reflexionat "molt de temps, impulsat per la militància". Així, ha afirmat que la seua candidatura partix d'una "decisió personal" i ha negat que s'ho haja demanat l'actual secretari d'Organització del PSOE, el valencià José Luis Ábalos, o el propi Pedro Sánchez.

"He parlat diverses vegades amb Sánchez, però no d'esta situació", ha agregat l'alcalde de Burjassot, qui considera que el secretari general dels socialistes espanyols "no té res a dir" d'un procés de primàries autonòmic.

"BON TREBALL" EN EL CONSELL, PERÒ PSPV "PARAT"

El candidat ha assegurat que compartix la política que el Govern valencià, encapçalat per Puig, està duent a terme, però creu que el 'president' ha de "dedicar molt de temps" al Consell i açò no pot anar en detriment de l'activitat de partit.

"El Govern autonòmic està fent un bon treball però el partit a nivell orgànic està parat", ha incidit el socialista, qui ha advocat per "reforçar d'una banda la figura del Consell i per l'altra la del partit".

Al seu juí, "l'Acord del Botànic és una qüestió i una altra cosa és l'organització política". Preguntat per si creu que Puig seria un bon candidat a la Presidència de la Generalitat en 2019, ha reconegut que sí i que la prioritat és que hi haja un socialista en l'Executiu valencià.

Rafa García ha insistit que una candidatura alternativa a l'actual secretari general del partit no "afeblix" la seua posició en el Consell i ha assegurat que s'equivoquen els qui "volen fer veure a la militància que un procés orgànic té a veure amb la institució".

DOCUMENTS POLÍTICS, AMB LA MILITÀNCIA

El candidat presentarà els seus documents polítics en els pròxims dies amb "propostes de militants", i aniran "en la línia del que ha sigut el Congrés del PSOE". L'objectiu és que "tots tinguen participació en el partit" perquè "amb les fórmules que hi ha ara no veiem un model participatiu".

Ha defensat que les primàries no són "el que alguns interpreten com estripar-se" i que el PSPV "eixirà reforçat".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento