Comunitat Valenciana

Treballadors exigixen el pagament immediat als centres de menors i denuncien que els gestors no han cobrat res enguany

  • Treballadors dels centres de menors han exigit este divendres el pagament "immediat" a les entitats que els gestionen i han denunciat que encara no han cobrat "ni un euro" en 2017, segons ha assegurat en un comunicat la FE CCOO PV, que ha assenyalat que, en esta situació, la gestió dels centres es fa "inviable".

D'acord amb el sindicat, el pagament és la "prioritat absoluta en estos moments" i "el principi bàsic de tota la relació entre l'administració autonòmica i les entitats sense ànim de lucre que estan dins de la xarxa pública que atenen els menors tutelats".

Al seu juí, la situació és "crítica" i ha afegit que "no solament valen les bones intencions de l'actual govern, sinó que s'exigix una solució immediata per al pagament actual, sinó que s'exigix una solució de futur que prioritze" les entitats que atenen "un sector essencial com és l'atenció educativa i social als menors valencians".

"No valen excuses. La prioritat d'una societat democràtica és l'atenció educativa, sanitària i social als sectors més vulnerables i, est és un d'ells", ha apuntat el sindicat, per a afegir que a un treball "d'alta especialització no es pot unir una precarietat vital" que afecta els treballadors, la seua família i el seu entorn més immediat.

D'acord amb la FE CCOO PV, en estos moments estan sense cobrar l'últim mes diverses entitats i unes altres estan cobrant una "proporció del salari". En situació "dramàtica" estan els treballadors d'Emaus "amb més de set mesos sense cobrar i amb un conflicte de colossals proporcions generat en l'etapa dels governs del Partit Popular i que els han portat a un concurs de creditors amb difícil encaix per a la seua continuïtat", encara que tant la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Socials com CCOOPV i altres agents o entitats "estan treballant portar per a donar-li una solució estable".

Organitzacions patronals i sindicals, entre elles, CCOOPV, van registrar este dijous un escrit perquè, "de manera urgent", es produïsca una reunió entre la consellera d'Igualtat, Mónica Oltra, "que analitze i done solucions al conflicte recurrent".

"NO CABEN RISCOS"

"Amb els menors no caben riscos: les seues activitats socioeducatives poden començar a ressentir-se i no volem que tornen a produir-se situacions d'associacions que han hagut de recórrer a bancs d'aliments o ajudes d'entitats externes perquè pogueren alimentar-se", ha indicat el sindicat, que ha recalcat que una xarxa de servicis socials públics "té la responsabilitat d'atendre amb un pressupost públic i un pagament regular als seus propis fills", ja que són menors baix la guarda o tutela de la Generalitat.

El sindicat ha afirmat que els centres estan a la vora d'un "situació de col·lapse que incrementa encara més una situació de difícil encaix en una societat democràtica i moderna", i ha advertit que la mediació d'Igualtat amb Hisenda "ha d'aconseguir que els centres de menors siguen prioritaris en el pagament, tant amb recursos propis de l'administració valenciana, com els quals provinguen del FLA o altres línies de pagament".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento