Comunitat Valenciana

València crea una unitat policial contra el soroll nocturn amb 110 agents per les queixes veïnals

Personas haciendo botellón en el exterior de un local de copas en la Zona Cedro de València.
Personas haciendo botellón en el exterior de un local de copas en la Zona Cedro de València.
Asociación de Vecinos Ciutat Jardí (Zona Cedro)
Personas haciendo botellón en el exterior de un local de copas en la Zona Cedro de València.

L'Ajuntament de València ha decidit reestructurar la Policia Local, per a, entre altres coses, crear una unitat nocturna de la Policia Local contra el soroll, el botellot i els excessos en les zones d'oci. Les contínues queixes de diferents barris, la més recent de la Federació d'Associacions de Veïns la setmana passada, han trobat resposta amb l'anunci realitzat aquest dijous per la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato.

Segons fonts d'aquest departament, el canvi organitzatiu de la Policia Local consisteix en la creació d'una nova Unitat de Convivència i Seguretat (UCOS) nocturna, que comptarà amb 110 agents, davant els problemes de sorolls denunciats pels veïns generats per les terrasses i les zones d'oci. També es posa en marxa la Vuitena Unitat de Districte, que tindrà la seua seu en Molí del Sol, i es reforcen els controls de trànsit amb una nova unitat de Seguretat Vial.

Menguzzato ha afirmat que la reorganització busca "donar resposta a les noves realitats de la ciutat, des de la proximitat i la prevenció". En aquesta línia, ha explicat que l'objectiu que persegueix el seu departament passa per "donar resposta als problemes de convivència que genera el soroll, l'oci nocturn o el botellot i reforçar els controls d'alcoholèmia i la seguretat", ha explicat Menguzzato, qui ha posat de manifest que l'actualització de l'estructura de la PLV està en línia amb el desenvolupament de la nova Ordenança de Convivència.

Canvis organitzatius 

Dins del procés de descentralització, les funcions del cos de GOES dia seran assumides per les unitats de districte, mentre que les del GOES nit s'adapten a la nova realitat i seran assumides per la UCOS. A més, el torn de nit es reforçarà amb 24 patrulles distribuïdes en les vuit unitats de districte. Menguzzato ha destacat que amb aquesta actualització, els agents que treballen a la nit s'incrementen de 154 a 206. Així mateix, ha precisat que la Divisió de Trànsit es transformarà en la Divisió de Seguretat Vial, que integrarà la unitat de control de trànsit composta per motoristes, agents amb bicicleta i radars, i la unitat d'Atestats, Transport i Documentació.

Procés "gradual" 

Anaïs Menguzzato ha explicat que la setmana vinent se signarà l'ordre perquè entre en vigor aquesta reestructuració i que s'aplicarà "de manera gradual", respectant la conciliació i les vacances dels agents. "Per primera vegada aquest canvi es va a dur a terme comptant amb la participació dels sindicats i amb total transparència, per a oferir l'oportunitat als i les agents de triar destinació si així ho desitgen", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento