Comunitat Valenciana

Català atribuïx l'al·lusió de Gascó a l'origen conquense de Mínguez al "fragor de la batalla" en el debat parlamentari

  • La portaveu adjunta del Grup Popular en les Corts, Maria José Català, ha defès este divendres que el seu grup "sempre actua des del màxim respecte a tots els companys i companyes de les Corts" encara que "en el fragor de la batalla, moltes vegades, tots els parlamentaris, tots, -ha recalcat-, estem parlant i fem al·lusions que tal vegada puguen resultar més o menys encertades".
Maria José Català atén als mig davant les Corts
Maria José Català atén als mig davant les Corts
EUROPA PRESS
Maria José Català atén als mig davant les Corts

Així ho ha manifestat en declaracions als mitjans a les portes de les Corts, en ser preguntada per si li pareixen encertades les paraules de la portaveu d'Educació del Grup Popular Beatriz Gascó, que dimecres passat, durant un debat parlamentari sobre el decret plurilingüe, va assenyalar que ningú de "Compromís, Podem ni Conca", en al·lusió a l'origen de la diputada de Podem Sandra Mínguez, li va a imposar en quina llengua parlar". Per la seua banda, Mínguez va respondre que estava "molt orgullosa de ser de Conca i estar ací parlant en valencià".

Segons Català, este tipus de situacions també s'han donat "moltíssim" al revés cap als 'populars'. "Jo en l'anterior legislatura vaig haver d'aguantar de tot per part de la resta de parlamentaris i pense que dins del que és la cortesia parlamentària eixes coses es poden resoldre", ha assegurat.

En qualsevol cas, ha assenyalat que "el sentit que li va voler donar la portaveu d'Educació -Beatriz Gascó- va ser molt clar, és a dir, el problema és que el que no es pot és imposar la llengua a les persones". Català ha reivindicat "llibertat per a defendre els nostres plantejaments en les dos llengües cooficials, castellà i valencià" i ha subratllat que "ningú és qui per a imposar-nos la llengua; ja no és una qüestió d'on nasca cadascun, és una qüestió que ningú en esta Comunitat ha d'imposar a ningú la llengua en la qual han de parlar els seus fills", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento