Comunitat Valenciana

Estudiants alacantins proposen un Turisme d'Emocions amb alternatives d'oci en la Costa Blanca

  • Un centenar de joves d'entre 14 i 17 anys de 8 centres educatius de Benidorm, Dénia, Alcoi i Alacant han desenvolupat conjuntament el projecte pioner Turisme d'Emocions amb alternatives d'oci i turisme saludable amb el qual pretenen lluitar contra les pràctiques desenfrendas. El projecte es presenta els dies 13 i 15 de juny.
Playa de El Postiguet, en Alicante.
Playa de El Postiguet, en Alicante.
Europa Press
Playa de El Postiguet, en Alicante.

Segons ha informat des del col·legi San Agustín d'Alacant, un dels participants en el projecte, els 'LdV Positive Disrupters' han elaborat diverses rutes d'emocions en la província que poden descarregar-se des d'una aplicació gratuïta en el mòbil i un decàleg d'intencions que volen compartir amb altres xics de la seua edat.

El projecte es presentarà el 13 de juny en el MARQ davant el diputat provincial de Turisme, Eduardo Dolón; i, el 15 de juny, en el Saló de Plens de Benidorm, davant l'alcalde Toni Pérez.

El projecte ho abanderen un centenar de joves de 8 centres educatius de Benidorm, Alcoi, Dénia i Alacant que plantegen "una altra forma de viure l'oci de la seua edat, allunyant-se dels excessos i el desenfrenament i proposen alternatives d'oci i turisme sans, alineats amb els llocs més emblemàtics de la Costa Blanca".

A més, el projecte coincidix amb l'Any Internacional del Turisme Sostenible promulgat per la UNESCO i han reclamat la implicació de les administracions públiques competents en les àrees de turisme i educació.

APLICACIÓ MÒBIL

La setmana vinent, a Alacant i Benidorm, es farà públic el mapa d'emocions que junts han elaborat en l'aplicació Geo Aumentaty, i les rutes de la qual poden descarregar-se des del mòbil. En total han creat quatre rutes amb més de 80 punts emblemàtics de Benidorm, Alcoi, Dénia, Alacant i les seues respectives comarques, que els alumnes han geolocalizado.

"L'originalitat d'este mapa és que en cadascun d'eixos punts no solament han explicat la rellevància històrica, cultural o mediambiental ni la seua bellesa, sinó que han anat més enllà, explicant les emocions que senten quan es troben allí para, d'esta forma, compartir-les amb els altres", han subratllat.

A més del mapa, els xics han redactat un Manifest que arreplega les seues demandes i un Decàleg de compromís amb esta forma de turisme i oci que ells abanderen. Tots dos documents seran presentats davant les autoritats competents en l'àmbit turístic i educatiu de tots els nivells.

La seua petició també està en la plataforma 'change.org', i pretenen aconseguir el suport social i institucional que els garantisca l'èxit en la seua iniciativa.

Els centres que participen en este projecte són: el col·legi Internacional Lope de Vega, el IES Mediterrània, l'Almadrava, Bernat de Sarrià i Beatriu Fajardo de Mendoza, de Benidorm; el IES Andreu Sempere d'Alcoi; El IES Chabás, de Dénia; i el col·legi San Agustín d'Alacant.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento