Comunitat Valenciana

El 97,1% de xiquets de 3 anys anirà a centres escollits per les seues famílies, segons Educació

  • Aquest percentatge suma la primera, la segona i la tercera opció realitzada durant el període de presentació de sol·licituds.
  • A tota la Comunitat Valenciana s'han realitzat 108.323 sol·licituds per ordre de preferència en Infantil de 3 anys.
  • S'ha utilitzat un programa informàtic "per a garantir la transparència i l'eficàcia de la baremació final" i evitar que els centres atorgaren punts subjectius.
Un aula d'un col·legi
Un aula d'un col·legi
GVA
Un aula d'un col·legi

El 97,1% dels alumnes de 3 anys anirà a centres escollits per les seues famílies, el 87,5% d'ells en primera opció, un percentatge que arriba al 93,3% si se suma primera i segona opció, segons ha destacat la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Este dijous, 8 de juny, s'han publicat les llistes provisionals d'admesos en els centres educatius sostinguts amb fons públics d'Infantil i Primària.

En la província d'Alacant, el percentatge d'admesos en la primera opció a Infantil de 3 anys ha sigut del 88,8% i si es compta el global de la primera i la segona opció de centres preferits el percentatge ascendeix al 94,6%. En la demarcació de Castelló, el resultat és del 89,5%, i la suma de la primera i la segona opció ascendeix al 94,1%. En el cas de les comarques de València, en un 86,1%, les famílies tenen plaça en la primera opció de centre escollit i un 92,1% si se sumen la primera i la segona opció.

Programa informàtic per a la baremació

L'administració recorda que la baremació de cada sol·licitud l'ha realitzat de forma automàtica un programa informàtic "per a garantir la transparència i l'eficàcia de la baremació final". A més, la puntuació per a realitzar la baremació ha atès criteris objectius per a garantir la igualtat d'oportunitats sense permetre que els centres atorgaren punts subjectius que no atenien cap criteri de rigor.

La Conselleria d'Educació subratlla que ha comprovat que s'han realitzat 108.323 sol·licituds per ordre de preferència en Infantil de 3 anys. Per províncies, en la d'Alacant s'han realitzat 36.216, en la de Castelló, 16.075 i en la de València, 56.032.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento