Comunitat Valenciana

Betoret demana "calma" i "abandonar les lluites internes": "Els nostres adversaris estan fora del PP i no dins"

  • VALÈNCIA, 7 (EUROPA PRESS)
Vicente Betoret en imatge d'arxiu
Vicente Betoret en imatge d'arxiu
PP
Vicente Betoret en imatge d'arxiu

El president del PP de la província de València i candidat a la reelecció, Vicente Betoret, ha fet una crida a la "serenitat, calma i tranquil·litat" per a poder recuperar "un punt de normalitat" en el si intern del partit per a poder celebrar el Congrés provincial del PP. "Hem de lluitar cap a fora i pels problemes que tenen els valencians i les lluites internes abandonar-les", ha subratllat per a insistir: "Els nostres adversaris estan fora del PP i no dins".

Així ho ha indicat Betoret davant els mitjans de comunicació en els passadissos de les Corts, en ser preguntat per la situació que viu el PP en la província de València, després que este dimarts 'Gènova' decidira posposar el seu congrés fins que estiga "garantit un clima mínim de consens" ja que, fins al moment, tres candidats aspiren a presidir-lo, Vicente Betoret (opta a la reelecció), Mari Carmen Contelles i María José Penades. Des d'abril, la direcció del PP intenta sense èxit que els aspirants aconseguisquen un acord per a evitar la divisió interna.

Sobre este tema, Betoret ha advocat per recuperar la normalitat el que, al seu juí, implica "deixar de gravar converses i ser moderats en els grups de Whatsapp" per a començar a parlar "del que interessa als afiliats i a la societat valenciana". "Els nostres adversaris estan fora del PP i no dins on som tots companys i hem de tindre un clima de respecte", ha puntualitzat. Per açò, ha fet una crida a la "calma, moderació i serenitat" per a poder, d'esta forma, arribar a acords.

"Eixa és la línia que hem de seguir i entenc que cal ser positiu i optimista i jo ho sóc i estic convençut que tres persones del mateix partit no deuen tindre problemes a arribar a acords i anem a arribar, sens dubte", ha puntualitzat Betoret qui ha remarcat que al final es tracta d'una qüestió de "voluntat".

Inquirit sobre si s'han donat passos per a un acostament entre les postures, ha admès que fa una setmana que no parla amb altra de les aspirants a liderar el PP en la província de València Mari Carmen Contelles perquè no s'han creuat, però ha restat importància a este fet perquè, al seu juí, "no fa falta parlar tots els dies per a posar-se d'acord". "És una qüestió de voluntat i voluntat tenim tots perquè volem que se celebre el Congrés i salvaguardar la unitat del partit, que estiga preparat per a recuperar institucions i perquè Isabel Bonig siga presidenta de la Generalitat", ha manifestat.

SENSE DATES NI TERMINIS

Respecte als terminis per a la celebració del Congrés, Betoret ha eludit donar dates concretes. "El congrés es celebrarà quan s'haja de celebrar. Fer especulacions no ajuda a donar certesa a una situació", ha sostingut. A més, ha recordat que Gènova ha suspès, de moment, la seua celebració.

"El subsecretari d'Organització del partit, Fernando Martínez-Maillo va dir que se suspenia el congrés. Per què vaig a eixir jo i anar en contra del que va dir?", s'ha preguntat per a explicar que parlarà amb ell i amb la presidenta del PPCV (Isabel Bonig) i quan es considere "es portarà avant", però ha puntualitzat que el que no va a fer és "enviar missatges cadascun a la seua manera". "Ací cal parlar i ho farem sens dubte", ha emfatitzat.

"AMB LA GESTORA PERDRÍEM TOTS"

Preguntat per la possibilitat que es nomene una gestora, ha considerat que seria "una possibilitat amb la qual perdríem tots perquè al final es tracta de celebrar el congrés". "Amb la gestora enviaríem un missatge absolutament negatiu als ciutadans, als nostres votants i militants. Es tracta de celebrar el congrés que és al final el que tots volem", ha considerat.

D'altra banda i qüestionat pels comentaris del secretari general del Partit Popular de la província de València, Vicente Ferrer, durant un sopar celebrat divendres passat amb militants del PP, el president del PP en la província de València ha recordat que ha demanat disculpes i ha subratllat que és "un assumpte que està absolutament resolt".

"Jo em sume a eixes disculpes si algú s'ha ofès, però és un tema absolutament resolt i ara hem de centrar-nos a denunciar estos dos anys de desastre i inacció que ens han portat les polítiques del tripartit. Eixe ha de ser el nostre objectiu i tota la resta, es dirimirà en el si intern del partit i ho farem com sempre de la millor manera possible i intentant donar-li normalitat democràtica", ha defès.

"ISABEL BONIG ÉS LA MEUA PRESIDENTA"

Sobre la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, afí a Contelles, ha subratllat que és la seua "presidenta" i ha insistit: "Fins ara m'he deixat la pell perquè fóra presidenta del partit i ho seguiré fent perquè ho siga de tots els valencians perquè el nostre objectiu, més enllà de les discrepàncies que poden haver-hi, ha de ser que el PP recupere les institucions i situar Bonig com a presidenta de la Generalitat Valenciana i crec que que no ens hem de desviar d'este objectiu, que és compartit i amb el qual tots ens hem implicat i hem de seguir implicant-nos", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento