Comunitat Valenciana

Cinema Jove premia a Adrián Lastra i Elena Martín amb el guardó 'Un futur de cinema'

  • El guardó, que reconeix la trajectòria ascendent de joves intèrprets, ja l'han rebut Elena Anaya, Marta Etura, Carlos Areces i Michelle Jenner.
  • La nova edició del Festival Internacional Cinema Jove se celebrarà del 23 de juny a l'1 de juliol a la ciutat de València.
  • Adrián Lastra ja compta amb una important trajectòria i Elena Martín va triomfar en el passat Festival de Cinema Español de Màlaga amb 'Júlia Ist'.
Adrian Llastra
Adrian Llastra
EUROPA PRESS
Adrian Llastra

El Festival Internacional Cinema Jove de València ha concedit el seu premi Un Futur de Cinema als actors Adrián Lastra i Elena Martín, segons ha anunciat el certamen impulsat per l'Institut Valencià de Cultura (IVC). El guardó reconeix la trajectòria ascendent de joves intèrprets i en edicions anteriors ha sigut atorgat a actors hui consagrats, com Elena Anaya, Marta Etura, Carlos Areces, Michelle Jenner i Gorka Otxoa, entre d'altres.

Tot i que Adrián Lastra (Madrid, 1984) ha triomfat entre el gran públic amb el seu paper del xic dels encàrrecs de la sèrie d'Antena 3 'Velvet', compta en la seua trajectòria amb un llarg recorregut en el teatre musical, amb papers en els muntatges 'Broadway Millenium', 'Hoy no me puedo levantar', '40, el musical' i 'Más de cien mentiras'.

També sobre les taules, Lastra va protagonitzar l'any passat la versió teatral de la pel·lícula 'El discurso del rey' (Tom Hooper, 2010), dirigida per Magüi Mira. La seua interpretació del rei Jorge VI d'Anglaterra li va oferir en 2016 el prestigiós Premi Ercilla al millor intèrpret masculí.

En cinema, ha aparegut en 'Primos', de Daniel Sánchez Arévalo, per la qual va rebre una nominació al Premi Goya com a millor actor revelació, i on donava vida a un dels protagonistes, un exmilitar que torna traumatitzat de la guerra de l'Afganistan.

Després vindrien 'Fuga de cerebros 2', de Carlos Therón, en la qual interpretava al germà del personatge al qual encarnava Mario Casas. En l'actualitat, té pendent d'estrena el film de terror 'Noctem', de Marcos Cabotà, sobre dos amics que desapareixen a Mèxic i, un any després, són trobats els seus mòbils, replets de gravacions on es pot rastrejar el que els ha ocorregut.

Entre els seus pròxims projectes destaca la comèdia coral 'Toc toc', de Vicente Villanueva, sobre un variat grup de pacients amb Trastorn Obsessiu Compulsiu (TOC), protagonitzada al costat de Paco León i Rossy de Palma, i 'Nadie muere de Ambrosía', un projecte proper al realisme màgic del dominicà Héctor Valdez, sobre un poble on els seus habitants han escairat a la mort. Recentment ha finalitzat el rodatge de la pel·lícula 'Conducta animal' i en breu es tornarà a posar en la pell de Pedro en la sèrie 'Velvet Colección'. El personatge televisiu li ha valgut el premi a Millor actor de repartiment en els Premis de la Unió d'Actors d'enguany. A l'octubre torna als escenaris amb el musical 'Billy Elliot'.

Revelació al Festival de Màlaga

Per la seua banda, Elena Martín (Barcelona, 1992) es va donar a conéixer l'any passat en protagonitzar 'Els amistes de l'Àgata' (Alba Cros, Marta Verheyen, Laia Alabart i Laura Rius), treball final de carrera d'un grup d'estudiants de Comunicació Audiovisual de la Universitat Pompeu Fabra.

Este 2017 salta a la direcció cinematogràfica amb 'Júlia Ist' i es posa davant i darrere de les càmeres per a protagonitzar una història que "té molt d'autobiogràfic". Este drama intimista va nàixer també com a treball final de carrera de quatre estudiants de la Pompeu: Elena Martín (directora, coguionista i actriu protagonista), Marta Cruañas (productora i coguionista), Pol Rebaque (director de fotografia i coguionista) i Maria Castellví (coguionista).

Baix la tutorització de Gonzalo de Lucas i aconsellats per directors de la talla de Mar Coll ('Tres días con la familia') i Isaki Lacuesta ('La próxima piel'), el grup va decidir dur a terme una pel·lícula sobre la beca Erasmus que reflectira la seua pròpia experiència. Lluny de la festa i descontrol que pareixen lligats a eixa curta estada en l'estranger, la pel·lícula exposa com este programa europeu d'educació és més prompte una vivència transformadora però solitària.

Amb un to naturalista, íntim i proper a la sensibilitat de directores com Mia Hansen-Love, 'Júlia Ist' segueix els passos estudiantils, amorosos i existencials de Júlia en la freda Berlín, ciutat triada per la relació que guarda amb la realitat de la directora, que també va cursar allí el seu Erasmus. La proposta es va fer amb la Biznaga de Plata a la Millor Pel·lícula, la Biznaga de Plata a la Millor Direcció i el Premi Movistar + a la Millor Pel·lícula en la secció Zonazine del passat Festival de Cinema Español de Màlaga.

Recentment, Elena Martín ha participat en l'última pel·lícula de Meritxell Colell 'Con el viento', i ha representat l'obra 'Wohnwagen' en La Seca Espai Brossa i el Teatro Español de Madrid amb gran èxit de públic. Actualment està preparant una nova obra amb la companyia Íntims, que s'estrenarà al setembre en la Fira de Tàrrega.

El Festival Internacional de Cinema de València - Cinema Jove està organitzat per l'Institut Valencià de Cultura, i té com a objectiu la promoció de jóvens cineastes. La cita amb les últimes tendències de l'audiovisual està programada del 23 de juny a l'1 de juliol.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento