Comunitat Valenciana

Noatum i MSC amplien els seus horaris fins a les 23.00 hores per a rebre camions després de la vaga d'estibadors

  • VALÈNCIA, 6 (EUROPA PRESS)
Grues en el Port de València
Grues en el Port de València
EUROPA PRESS
Grues en el Port de València

Les terminals de Noatum i MSC, que operen en el Port de València, han ampliat els seus horaris i obriran les seues portes fins a les 23.00 hores este dimarts i dijous que ve per a la recepció de camions amb l'objectiu d'enfront dels trànsits acumulats després de la vaga d'estibadors, la primera jornada de la qual es va desenvolupar este dilluns i continuarà este dimecres i divendres, segons han explicat a Europa Press fonts portuàries.

La primera jornada de vaga, que es va celebrar este dilluns i va ser secundada pel 100% dels treballadors del sector de l'estiba en el Port de València, es va desenvolupar en el recinte portuari valencià amb "normalitat absoluta" i es van complir "íntegrament" els servicis mínims estipulats, segons van indicar a Europa Press fonts del Port. A més, no es van registrar embossos en els accessos portuaris ja que els transportistes van acordar no operar en el port els dies de la vaga per a evitar el col·lapse.

No obstant açò, a primera hora d'este dimarts el trànsit en la V-30 per a accedir a les instal·lacions portuàries era lent i s'han registrat retencions de fins a un quilòmetre, segons el Centre de Gestió de Trànsit (CGT).

Així mateix, en els accessos a les terminals de Noatum, MSC i APM, sobre les 9.30 hores, el trànsit era "dens", mentre que en Baleària, Transmediterránea, Temagra i VTE està sent "fluït" en la jornada d'este dimarts.

Davant esta situació, Noatum i MSC, que este dimarts ha obert les seues instal·lacions dos hores abans, han decidit ampliar l'horari fins a les 23.00 hores, normalment tanquen a les 20.00 hores, tant este dimarts com el dijous, dies posteriors a les jornades de parades, amb l'objectiu de rebre als camions acumulats, segons han precisat les mateixes fonts.

La vaga, convocada en els ports espanyols per la Coordinadora del Mar, principal sindicat, al costat de CC.OO, UGT, CIG i CGT, continuarà este dimecres i el divendres i, en cas que el conflicte no se solvent, hi haurà noves vagues per a les dos pròximes setmanes.

Concretament, el col·lectiu de 6.150 estibadors portuaris estan cridats a parar en totes les hores imparells per a protestar contra la negociació oberta amb la patronal sobre la reforma del sector aprovada pel Govern.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento