Comunitat Valenciana

Un educador acompanya en el bus el menor del centre que suposadament va ser agredit per una cuidadora en un trasllat

  • La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha explicat este dimarts que l'endemà que es produïra una suposada agressió racista a un xiquet intern en un centre de menors per part d'una cuidadora durant un trajecte amb autobús, la Conselleria va col·locar un educador perquè l'acompanye en el recorregut des de la instal·lació en la qual residix fins a Sogorb, localitat on estudia.

Oltra, abans d'inaugurar unes jornades, ha explicat que la conselleria ja ha respost i ha traslladat tota la informació al Jutjat d'Instrucció 1 de Sogorb (Castelló), que ha obert una causa per a investigar esta suposada agressió.

Sobre este tema, ha destacat que es va actuar "immediatament" en disposar que un educador del propi centre en el qual ara el menor està intern -després del trasllat com a conseqüència del tancament de la instal·lació de Sogorb-, que coneix els xiquets i conviu amb ells, perquè reforce este trajecte en l'autobús i atendre així "qualsevol incident que puga sorgir en el trajecte".

A partir d'ací, ha assenyalat que la investigació està en mans del jutjat i ha insistit que la Conselleria ja li ha traslladat "tot el que han pogut recaptar".

El Jutjat d'Instrucció 1 de Sogorb (Castelló) ha obert una causa per a investigar eixa suposada agressió i insults racistes a un xiquet, intern en un centre de menors, per part d'una cuidadora, segons va informar este dilluns el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

Els fets van ocórrer el passat 25 de maig a Sogorb, en l'autobús que trasllada els xiquets des del col·legi als centres d'acolliment en els quals estan interns. L'acompanyant escolar està investigada per un delicte de maltractament i un altre de discriminació racial, odi i xenofòbia, i haurà de declarar pròximament.

El magistrat ha citat com a testimonis el conductor, diversos menors que viatjaven en l'autobús i que van presenciar els fets i dos agents de la Policia Local de Sogorb que van elaborar l'atestat del succés, de la investigació del qual es va fer càrrec posteriorment la Guàrdia Civil.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento