Comunitat Valenciana

Jaume I.- Els 16 premis Nobel del jurat exhorten a fomentar la inversió en educació en temps de dificultats

  • Els 16 Premis Nobel que formen part del jurat dels Premis Rei Jaume I han exhortat este dimarts als poders públics i privats a fomentar "el suport continuat a la inversió en educació, especialment en temps de dificultats socials i econòmiques".
Jurado dels Premis Jaime I
Jurado dels Premis Jaime I
EUROPA PRESS
Jurado dels Premis Jaime I

Així ho han exigit a València en la tradicional declaració que realitzen amb motiu de la deliberació per a triar als guardonats dels Premis Rei Jaume I, que es donaran a conéixer sobre les 13.30 hores d'este dimarts.

En la declaració, que ha sigut llegida pel president executiu dels guardons, Javier Quesada, els Nobel han recordat que l'accés a l'educació, "a més de ser un dret fonamental de les persones, "constituïx un instrument essencial de desenvolupament, cohesió, i inclusió".

Per açò, han exhortat als poders públics i privats a fomentar "el suport continuat a la inversió en educació, especialment en temps de dificultats socials i econòmiques".

Per la seua banda, el president de la Fundació, Vicente Boluda, ha destacat amb estos premis València aconseguix la major concentració de Premis Nobel a Espanya, la qual cosa al seu juí és un motiu per a "congratular-se".

Després de recordar l'escriptor Juan Goytisolo i el dissenyador David Delfín, recentment morts, ha subratllat: "Treballar per la investigació i la ciència i el rendiment sens dubte va a permetre fer del nostre un món millor, de més oportunitats per a tots", ha assegurat.

Després de l'acte, els jurats dels premis Rei Jaume I, que enguany complixen el seu 29 edició, han començat les deliberacions. Més de 220 candidatures de tota Espanya s'han presentat per a poder optar a estos sis guardons, dotats cadascun amb 100.000 euros.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento