Comunitat Valenciana

El PPCV i Gènova decidiran "en perfecta coordinació" sobre la situació del PPVAL que requerix "molta paciència"

  • VALÈNCIA, 5 (EUROPA PRESS)
Eva Ortiz en la seu del PPCV
Eva Ortiz en la seu del PPCV
EUROPA PRESS
Eva Ortiz en la seu del PPCV

La secretària general del PPCV, Eva Ortiz, ha assegurat este dilluns que qualsevol decisió que es prenga per al congrés del PP de la província de València, -encara sense data en no haver-hi acord entre els candidats per a conformar el Comité Organitzador-, es farà "en perfecta coordinació" entre la direcció regional i nacional. La situació, ha apuntat, requerix "molta paciència, diàleg, temprança i sentit comú" i "no anem a començar a generar amb les presses cap espectacle".

Així ho ha manifestat Ortiz en roda de premsa després del Consell de la Direcció del PPCV, en ser preguntada per la possibilitat que Gènova cree una gestora per a l'organització del congrés provincial valencià, -on tres candidats aspiren a presidir el PPVAL: Vicente Betoret, Mari Carmen Contelles i Maria José Penades-.

Sobre este tema, la secretària del PPCV ha assenyalat que "no hi ha cap informació que corresponga que se'n va a muntar una gestora per a convocar el congrés de la província de València" però ha puntualitzat que en la reunió que hi ha pendent amb Gènova per a tractar la situació "es poden valorar totes les possibilitats que hi haja en els estatuts i fins i tot alguna que no està dins dels estatuts però que podria donar pau a este procés. Tot està damunt de la taula", ha subratllat.

Ortiz ha demanat així "sentit comú i altura de mires" i ha recalcat que el partit "està per damunt de les persones i els personalismes". "És important que no es pose en risc en cap moment el partit, que està per damunt de les persones, i en això no anem a desistir en l'obstinació i a ningú li va a eixir de gratis si pretén fer una altra cosa", ha avisat.

"REBAIXAR LA TENSIÓ"

La secretària general del PPCV ha comentat que de moment no hi ha data per a la reunió a Madrid en la qual s'abordarà la situació del PPVAL, atés que van quedar que "seria convenient rebaixar una mica la tensió i els ànims abans de mantindre una reunió per a tindre d'alguna manera la planificació feta".

Després de la Junta Directiva Provincial del PP de València del passat mes d'abril, en la qual es va rebutjar la proposta de Comité Organitzador del Congrés (COC) presentada pel president de la formació i candidat a la reelecció, Vicente Betoret, i de la qual no va eixir cap altra llista per falta d'acord entre els candidats, Ortiz creu que allò "va donar pas a què tothom férem autocrítica" per a "dir clarament què és el que no volem" i creu que ara "hi ha més calma".

Des d'aleshores, ha assenyalat, s'han fet reunions entre els candidats per a "intentar que les qüestions es porten des del sentit comú i la tranquil·litat, perquè tampoc hi ha cap motiu perquè no siga així". En qualsevol cas no creu que la reunió amb la direcció nacional a Madrid es demore molt més.

ES NEGOCIARÀ SI S'AJORNA O NO EL CONGRÉS DEL PPVAL DESPRÉS DE L'ESTIU

Quant a la possibilitat que el congrés valencià puga ajornar-se fins a després de l'estiu, ha insistit que les decisions es prendran "en perfecta coordinació amb la direcció nacional", ja que "cap de les dos direccions té previst que es facen les coses sense que hi haja un consens". Així, "si s'ha de fer ja o més endavant és una cosa que es negociarà en els pròxims dies, el que sí que puc garantir és que ho anem a fer des de la màxima transparència, tranquil·litat i sentit comú".

"No anem a començar a generar amb les presses cap espectacle, això s'ho puc garantir, perquè no ens interessa, perquè no volem i perquè no és la imatge que este partit vol donar. A partir d'ací, anem a parlar amb tothom, com portem fent des de fa molt temps", ha garantit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento