Comunitat Valenciana

L'Ajuntament de València contractarà a 400 joves durant un any amb un pla del Consell

  • Avalem Joves Plus, la convocatòria del qual està oberta, es dirigeix a menors de 30 anys que busquen el seu primer contracte o reenganxar-se al mercat laboral.
  • La meitat de les places serà per a perfils amb baix nivell formatiu, i l'altra meitat per a universitaris sense experiència laboral.
  • El Servef posarà 8 milions d'euros i el Consistori aportarà 1 milió.
  • A nivell autonòmic, el programa ha duplicat el seu pressupost, fins als 56 milions d'euros, i preveu arribar a uns 4.000 joves aturats.
El secretario autonómico de Empleo, Enric Nomdedéu, y la teniente de alcalde de València y concejala de Empleo, Sandra Gómez, este lunes, en la presentación del plan Avalem Joves Plus para la ciudad.
El secretario autonómico de Empleo, Enric Nomdedéu, y la teniente de alcalde de València y concejala de Empleo, Sandra Gómez, este lunes, en la presentación del plan Avalem Joves Plus para la ciudad.
20MINUTOS.ES
El secretario autonómico de Empleo, Enric Nomdedéu, y la teniente de alcalde de València y concejala de Empleo, Sandra Gómez, este lunes, en la presentación del plan Avalem Joves Plus para la ciudad.

Al voltant de 400 joves aturats de la ciutat de València començaran a treballar a partir del pròxim mes de juliol en l'Ajuntament. Oficials de jardineria, obrers, conductors, manyans, fusters, però també professionals del dret, de la biologia, arquitectura, cuina, informàtica... El Consistori ha decidit adherir-se al pla Avalem Joves Plus de la Generalitat, que persegueix la inserció laboral dels menors de 30 anys a través no de beques, sinó d'un primer contracte de treball. A través del conveni subscrit amb el Servei Valencià d'Ocupació i Formació, el Govern local aportarà un milió d'euros a la iniciativa, i el Servef posarà 8 milions d'euros. Així ho han explicat aquest dilluns el secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, i la tinent d'alcalde i regidora d'Economia i Ocupació, Sandra Gómez.

En el seu conjunt, el programa es va posar en marxa fa un any i pretén unificar les accions del Consell en la lluita contra la desocupació juvenil que, malgrat la reducció del 7% durant l'últim any, segueix sent superior al 30%, amb taxes de temporalitat per sobre del 55%, segons ha destacat Nomdedéu. Una de les seues potes es dirigeix a l'ajuda a la contractació als ajuntaments, mancomunitats i diputacions a través d'una primera experiència laboral, i és a aquesta modalitat a la qual l'Ajuntament de València s'ha adherit. En total, s'han sumat 947 entitats, i el pressupost inicial ha passat de 26,6 milions a 56 milions d'euros per a arribar a uns 4.000 joves en tota la Comunitat Valenciana. 

Malgrat que contempla dues modalitats de contractes, de 7 i 12 mesos de durada, València solament oferirà aquesta última. La meitat de les 400 places, la convocatòria de les quals està oberta, serà per a perfils amb baix nivell formatiu, i l'altra meitat per a universitaris sense experiència laboral. La previsió de l'Ajuntament és que al juliol aquestes persones estiguen ocupant ja els seus llocs de treball, segons ha afirmat Gómez, que ha afirmat que els joves eren "l'assignatura pendent" en el mercat laboral, per la qual cosa han decidit optar per un "canvi" radical en les polítiques d'ocupació. 

En aquest sentit, ha afirmat que el seu departament ha eliminat les beques per a la primera experiència laboral i les ha substituït, a través d'aquest programa del Consell, per un primer contracte laboral que es puga justificar en el currículum vitae.

Requisits i salaris

Els candidats han de tenir menys de 30 anys i estar inscrits en el Servef i en el pla de Garantia Juvenil. Segons ha explicat Nomdedéu, les persones es trien en les pròpies oficines del Servef en un procés "transparent" en el qual estan presents patronal i sindicats, i tots els ajuntaments de la Comunitat Valenciana tenen garantit l'accés. Quant a la retribució, hi ha dues modalitats: la primera, de 18.000 euros bruts a l'any (Seguretat Social inclosa) i una altra de 26.000 euros bruts anuals (també amb les cotitzacions incloses).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento