Comunitat Valenciana

Bioparc alerta que 7 de les 11 espècies africanes de voltors estan en perill extinció i acull a diverses d'elles

  • Bioparc València acull diverses de les espècies africanes de voltors que es troben en perill d'extinció. Els voltors són un dels grups d'espècies més amenaçats del planeta. En concret, a Àfrica, 7 de les 11 espècies d'este animal que estan en perill o estat crític de desaparéixer. Resulta especialment "cruel" que els estiguen aniquilant els furtius per a evitar que delaten la posició dels animals abatuts, com a rinoceronts o elefants.
Voltors en perill d'extinció
Voltors en perill d'extinció
BIOPARC
Voltors en perill d'extinció

Des dels seus inicis, el parc valencià ha volgut cridar l'atenció sobre estes espècies generalment menysvalorades però que resulten imprescindibles per a mantindre l'equilibri ecològic i especialment ara, amb motiu de la celebració del Dia del Medi Ambient.

Per açò, alberga 5 d'eixes 11 espècies africanes de voltor: Gyps africanus, Necrosyrtes monachus, Trigonoceps occipital, Gyps fulvus i Angolensis Gypohierax. Les 3 primeres estan entre les 7 en perill crític d'extinció, detalla el recinte d'oci a través d'un comunicat.

A Europa, alguns fàrmacs emprats en la ramaderia com el diclofenac estan intoxicant centenars de voltors. En molts casos, els exemplars de bestiar que han sigut tractats amb estos medicaments, a la seua mort, són abandonats en el medi natural sense cap tipus de control, passant a convertir-se en l'aliment dels voltors. D'esta manera, estes substàncies tòxiques passen als seus cossos, podent ocasionar la mort de l'individu.

A més, cal tindre en compte que els voltors, a causa de la seua envergadura alar, poden desplaçar-se centenars de quilòmetres sense quasi gastar energia en vol, per la qual cosa poden abastar àmplies àrees de terreny augmentant així la probabilitat de trobar-se amb exemplars de bestiar". Es pot dir que són "netejadors de la naturalesa i estalviadors d'energia", apunten des de Bioparc.

COM UNA "VAGA DE NETEJA"

La desaparició d'estos animals seria equivalent a una "vaga en els servicis de neteja en una gran ciutat". Els voltors exercixen un paper fonamental en els ecosistemes però també per a la nostra salut ja que són capaces de descompondre alguns bacteris com és el cas de les espores de l'àntrax. "Hem de començar a considerar-los una part important del nostre planeta, perquè de no ser així, estan condemnats a l'extinció", reflexionen responsables del parc.

En Bioparc València l'objectiu és conscienciar sobre la seua situació i garantir el seu benestar i, per a açò, es realitzen enriquiments ambientals que els permeten relacionar-se, desenvolupar els seus instints de cerca d'aliment i interactuar amb altres espècies.

Es poden veure en l'exhibició educativa 'El cicle de la vida' i així entendre el seu imprescindible paper en la naturalesa. Especialment durant este mes, que el dia 5 se celebra el Dia Mundial del Medi ambient, que té com propòsit impulsar accions de conservació i sensibilització sobre la importància de protegir el medi natural.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento