Comunitat Valenciana

Brussel·les i Itàlia aconseguixen un principi d'acord sobre el pla de reestructuració de Banca Monte dei Paschi

  • La Comissió Europea i el Govern d'Itàlia han aconseguit este dijous un principi d'acord sobre el pla de reestructuració de Banca Monte dei Paschi di Siena que permet aplicar una recapitalització preventiva en línia amb les normes comunitàries.

No obstant això, l'acord està condicionat a la confirmació "paral·lela" per part del Banc Central Europeu (BCE), que ha de certificar que l'entitat és solvent i complix amb els requisits de capital necessaris, segons ha informat l'Executiu comunitari. Itàlia també ha d'obtindre la confirmació oficial d'inversors privats que van a adquirir la cartera de crèdits dubtosos del banc.

Els servicis de l'Executiu comunitari i el Govern italià treballaran ara a tancar els detalls del pla de reestructuració final de Monte dei Paschi. Posteriorment, Itàlia haurà de notificar a Brussel·les tant este pla com la seua estratègia d'implementació. La Comissió Europea adoptarà llavors la seua decisió final sobre el compliment de les normes europees sobre ajudes d'Estat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento