Comunitat Valenciana

El Deleste 2017 començarà amb un "aperitiu" en el Centre del Carme de València

  • Segons el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, "ofereix la possibilitat d'acostar-nos a altres músiques en el marc de la cultura contemporània".
  • Sona la Dipu col·laborarà en una jornada diürna, gratuïta i per a tots els públics el cartell de la qual es desvetlarà en les pròximes setmanes.
  • L'objectiu és "crear sinergies amb un projecte musical tan singular com el nostre, així com l'ànim d'hibridar diferents disciplines artístiques en l'interior del centre".
El Deleste 2017 arrancarà en el Centre del Carme
El Deleste 2017 arrancarà en el Centre del Carme
DELESTE
El Deleste 2017 arrancarà en el Centre del Carme

El festival Deleste 2017 oferirà en el Centre del Carme de València un "aperitiu" de la cita musical un parell de setmanes abans de la seua celebració en Espai Rambleta.

Fruit de l'acord entre la trobada musical i el Centre del Carme, el claustre gòtic del centre que gestiona el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV) acollirà una sèrie de concerts el dissabte 21 d'octubre. Sona la Dipu col·laborarà en una jornada diürna, gratuïta i per a tots els públics el cartell dels quals es desvetlarà en les pròximes setmanes, han anunciat els impulsors de la iniciativa a través d'un comunicat.

"Aposta per la qualitat abans que la quantitat, la cura del públic i els professionals, la importància dels detalls. Des del principi percebem les similituds entre la filosofia actual del Centre del Carme i del Deleste", han recalcat els responsables del festival.

El Deleste destaca a més l'interés amb el qual el director del consorci, Jose Luis Pérez Pont, ha acollit la proposta: "Des del principi Pérez Pont ens ha mostrat la seua predisposició per a crear sinergies amb un projecte musical tan singular com el nostre, així com l'ànim d'hibridar diferents disciplines artístiques en l'interior del centre. Per a nosaltres és un somni impensable fa uns anys el poder traslladar un tros del Deleste a un marc històric com a aquest".

Per la seua banda, Pérez Pont assenyala que, "després de consolidar presència en el festival Ensems, el pròxim mes d'octubre per primera vegada el Centre del Carme se suma al Deleste, la qual cosa ens ofereix la possibilitat d'acostar-nos a altres músiques en el marc de la cultura contemporània".

Ha subratllat, així mateix, "l'oportunitat de connectar amb altres sectors de la ciutadania recolzant al costat de la Diputació de València, iniciatives com el Deleste, una proposta, amb identitat pròpia, que després de cinc anys en l'escena musical valenciana, segueix reinventant-se incorporant ara l'element patrimonial que ofereix este antic convent, reconvertit en epicentre de la cultura contemporània".

A més, Sona la Dipu torna a ser fonamental en la prèvia del festival valencià. En la passada edició, la cinquena, ja va col·laborar en el denominat Sona el Deleste, que va comptar en el cartell amb Novedades Carminha.

"Col·laborar amb el Deleste ja és en si una gran satisfacció. Formar, a més, part d'acords que promoguen la transversalitat de la música amb altres arts i espais fa encara més especial nostra implicació. Estem molt satisfets amb este acord, poder actuar en este extraordinari emplaçament serà sens dubte una experiència inoblidable per a algunes de les bandes finalistes del Sona la Dipu", ha declarat Enrique Borrás, director de Sona la Dipu.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento