300.000 dependents faran 25 hores extres de mitjana a la campanya nadalenca

Faltaran prop de 8.000 empleats als comerços catalans. Els dependents dels comerços de Catalunya faran al desembre una mitjana de 25 hores extres. Per tal de cobrir la campanya nadalenca, prop de 300.000 treballadors hauran d’anar a la feina fins a 15 dies seguits.Així ho va indicar ahir el sindicat UGT a partir de les dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya i de sondejos duts a terme a botigues i centres comercials.

Tot i que la contractació al mes de desembre s’incrementa vora el 25% al sector del comerç, segons el sindicat, mancaran igualment prop de 8.000 dependents a la campanya nadalenca.

Per aquest motiu, i segons dades recollides la temporada passada, les empreses ofereixen els treballadors de fer hores extra. S’hi poden acollir de forma voluntària, però, des d’UGT, la responsable de Comerç a Catalunya, Jovita Fernández, denuncia que «els treballadors s’hi veuen obligats».

Aquestes hores extra, que en alguns casos han arribat a rondar la seixantena, «no es remuneren si no que es retornen amb dies festius, però mai de forma íntegra», segons Fernández.

Gairebé el 63% dels treballadors del sector comercial  són dones. Denuncien la dificultat per conciliar la vida laboral i familiar.

Aquest desembre, els comerços podran obrir els dies 6, 8, 16 i 23, per la qual cosa, a partir del dilluns dia 10 i fins al 25 la majoria de dependents treballaran tots els dies seguits.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento